2021-10-23
Our Little DreamOur Little Dream系两位90后夫妇开嘅,见老板娘一边亲自招呼客人,一边照顾bb,真系好佩服佢呢!餐牌设计非常有心思,会详细介绍每一道菜嘅特色,等食期间睇餐牌都变成一种享受!亦从字里行间feel到佢地对食材的坚持同执著👍🏼🌀墨汁天妇罗浆龙虾好有惊喜嘅前菜,每位嚟食晚餐嘅客人都会有一份前菜作一个welcome treat☺️食材仲会不定期转换添!暗黑嘅外表卖相特别,一口咬落去原来天妇罗脆浆做得非常酥脆,内里嘅龙虾肉爽口结实,令人更期待之后嘅主菜🌀栗子浓汤用心之作,选用当造嘅日本板栗🌰打成茸,栗子汤口感细滑,食到一点点栗子茸嘅口感,味道甜得嚟感觉天然🌀龙虾意粉酱汁由龙虾壳熬煮而成,厨师已经好细心将龙虾起晒肉意粉好挂汁,啖啖都弥漫龙虾嘅鲜味🦞有一个细心位一定要赞一赞,就系装住意粉只碟系暖嘅,好多餐厅都未必做到,呢个位好加分👍🏼🌀O.L.D. Chocolate天气转凉又系朱古力嘅季节🍫香浓热朱上面仲有个好可爱嘅立体熊仔拉花,望见都开心❤️
亦从字里行间feel到佢地对食材的坚持同执著👍🏼
🌀墨汁天妇罗浆龙虾
🌀栗子浓汤
🌀龙虾意粉
酱汁由龙虾壳熬煮而成,厨师已经好细心将龙虾起晒肉
意粉好挂汁,啖啖都弥漫龙虾嘅鲜味🦞
🌀O.L.D. Chocolate