2019-05-25 59 浏览
元朗鸡地不嬲好多嘢食,最近呢度开咗间蒸海鲜舖头,谂起最近蒸海鲜都几新潮,呢度个姐姐又讲到明食材新鲜,所以就入咗食,睇下系咪咁好味啦同呀爸呀妈三个人叫咗两个黄金套餐,一个钻石套餐。其实望落去餐牌嘅分别就唔大,但系老板话俾我哋听钻石套餐每一样海鲜都系比较大份同埋比较靓嘅,所以我哋就试吓钻石套餐。其实鲍鱼同埋龙虾都真系更加好味,俾多100真系好值!望落去已经超级吸引,所有海鲜都系好新鲜咁所有野都有人帮我地蒸,而且有哂计时,完全唔担心会过咗火候,赞!呀妈高度赞赏奄蟹仔,佢话好鲜甜好有海水味㖞,同埋其实都有唔少膏㗎!龙虾我觉得都好正,啲肉好弹牙,又好容易撕啲肉出黎,老豆就话388套餐嘅龙虾正好多,啲肉劲实,唔同层次,正过系酒楼食嘅冰鲜龙虾多多声其实食完厚肉龙虾已经有啲饱,但系接落黎嘅贝壳类都一样冇令我地失望,我自己就几钟意北寄贝同埋元贝,好鲜甜仲有海虾都非常好食,弹牙厚肉!一咬就知上碟前仲系好生猛。老板话我咁孝顺带呀爸呀妈黎食饭竟然送咗一碟安格斯牛肉片俾我地劲好人!牛味非常浓郁,不过就系瘦咗少少。饱到呕之后仲有得食蔬菜,因为全部都好解腻,本身又甜,一粒盐都冇放过都照样好味!估唔到个粥底先系俾我地

黄金套餐

钻套餐

望落去已经超级吸引,所有海鲜都系好新鲜咁
奄蟹及膏蟹

澳洲龙虾

北寄贝

仲有海虾都非常好食,弹牙厚肉!
一咬就知上碟前仲系好生猛。

安格斯牛肉片

劲好人!牛味非常浓郁,不过就系瘦咗少少。

蔬菜篮

南瓜瑶柱粥底

估唔到个粥底先系俾我地最多惊喜嘅𩠌!所有海鲜嘅精华都滴哂落去,饮落去就食到海水嘅味道!正,每人食咗2碗都仲有,太好味唔想哂所以就打包返屋企食噜
不过都建议一日内就好食哂啦 唔系就会有腥㗎啦

呀爸呀妈食得好开心,值得再有下一次!
黄金套餐
钻套餐