2019-07-03
行完黄金揾野食, 同个friend去左雪山冰厅! 依间系几廿年既老牌冰室, 好耐之前已经系网上见过唔小佢既介绍, 依几日碌ig又见到佢d相, 见到佢只炸脾搅到心思思想食几廿年既老牌冰室, 保留左旧有情怀之余都有翻新装修过, 所以环境都干净企理大热天时一坐低野食未嗌就叫支樽仔奶茶饮下先! 自家樽仔奶茶系依度既signature, 茶味香浓, 冰镇樽仔唔洗落冰沟淡奶茶, 爱奶茶人士必选避风塘炸脾系你啦! 依几日心思思想食既避风塘炸脾! 炸脾本身已经香口, 仲要加埋避风塘, 干蒜超香, 生炸脾又唔会炸到干哂, 超正 芝士焗波士顿龙虾海鲜饭朋友拣既, 用重量级黎形容佢唔过份, 饭同料都好多, 加埋芝士焗系好好味但其实会有d溜~份量真系可以两个人share除左主角龙虾, 仲有一堆足料海鲜加炒饭底, 青口鲜鱿龙脷柳! 朋友食左一半已经饱左!波士顿龙虾叻沙掺掺爱食汤面又重口味既我梗系拣叻沙啦, 卖相不错, 汤既颜色好吸引, 估唔到系冰室食既龙虾都可以有咁多膏汤底椰香味正! 掺掺即系油面捞米粉, 依度既粉面唔会碎湿湿, 吸哂d叻沙汤, 正! 第1次咁样食, 两种面捞埋黎食又几得意㖞, 口感不错
避风塘炸脾
芝士焗波士顿龙虾海鲜饭
波士顿龙虾叻沙掺掺
掺掺即系油面捞米粉, 依度既粉面唔会碎湿湿, 吸哂d叻沙汤, 正! 第1次咁样食, 两种面捞埋黎食又几得意㖞, 口感不错!
茶走红豆冰
出面少有, 几特别!
忌廉薄荷朱古力
估唔到哩个又几好饮wo! 加左冰都唔觉得淡, 加埋忌廉更creamy更好饮
哩间冰室既食物几有诚意, 一d都唔hea, 价钱亦唔贵, 难怪可以经营品牌几廿年值得一试