2024-04-30
约左几个朋友喺太子食饭,想锯下扒,就揾左间The Steakhaus试下,好似系得一间,无其他分店。入到去,舖面装潢系以简单舒服为主,我地4个人坐梳化位可以慢慢食慢慢倾😊Menu选择种类都算唔少,有小食、扒类、意粉、Pizza、甜品。而且款式都几特别,唔系一般餐厅嘅Menu👍🏻可惜有少量款式售罄,食唔到🙈小食叫左士拉差鸡翼,微辣炸鸡翼配味似沙律酱嘅sauce,好惹味😋黑松露芝士薯条,我地都钟意食粗嘅薯条,配香口嘅黑松露,好快就比我地清晒🤣主菜叫左3支羊架配薄荷叶,肥美嘅膏位真系好香羊膻味,配埋脆到好似纸菜嘅薄荷叶,可以解下油腻😋仲有安格斯Prime有骨肉眼扒,啖啖肉之余肉汁又多,满足晒朋友想食扒嘅欲望☺️仲有重芝士嘅Pizza同埋好多蚬肉嘅蝴蝶粉,真系睇得出店主嘅认真同诚意☺️饮品我叫左杯Cocktail,Baileys Black Sugar Milk,首先个杯两个波咁几得意😂然后未搅匀黑糖之前𠮶种花纹都几靓,加上我钟意嘅Bailey,整体可以打卡之余又好饮😋