2023-04-05
大只仔今次觅食嘅店舖就系💥 诚记 💥 「诚记」可以话系 Kong U 学生同西环街坊既早、午饭堂,食物种类多元化,讲得出嘅茶记配搭都可以煮到出嚟,净系公仔面都可以有20几款食物可以选择,而且价钱大众化,深受附近街坊欢迎,「诚记」出名沙嗲牛肉面同西多士,但大只仔觉得椒盐墨鱼头同奶酱多士更加好食。⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯5⭐️ 超班3⭐️ 一般/正常1⭐️ 差味道 ⭐️⭐️⭐️⭐️抵食 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️服务 ⭐️⭐️环境 ⭐️⭐️⭐️⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯🔥 奶酱多士 $8面包够厚,烘得够脆,真正做到外脆内软,多士够热,花生酱已经完全溶晒,而且查得均匀,每一啖都食到花生酱同炼奶味道,绝不马夫,超级好食。👍👍🔥 沙嗲牛肉猪扒面 $35诚记出名沙嗲牛肉面,沙嗲牛肉汤底香浓,沙嗲汁已经完全混合汤里面,但牛肉入口唔算好淋滑。猪扒肉质亦比较结实,唔干柴 ,但唔够松化。🔥 椒盐墨鱼头饭 $54 配热饮+$5 / 冻饮+$6大只仔觉得墨鱼头系咁多样食物之中最好食,嚟到诚记一定要试一试。😉😉椒盐墨鱼头饭睇落冇乜色水,原来豉油喺白饭底下,记得拌匀先好食,豉油唔会太甜又咸咸地,捞
💥 诚记 💥
环境 ⭐️⭐️⭐️
⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯
🔥 奶酱多士 $8
🔥 沙嗲牛肉猪扒面 $35
猪扒肉质亦比较结实,唔干柴 ,但唔够松化。
🔥 椒盐墨鱼头饭 $54 配热饮+$5 / 冻饮+$6
椒盐墨鱼头饭睇落冇乜色水,原来豉油喺白饭底下,记得拌匀先好食,豉油唔会太甜又咸咸地,捞饭一流。
炸墨鱼头超级好食,炸酱够薄,外皮好松脆,里面好弹牙,唔干唔硬唔韧,完全冇炸过火,非常好食,值得推荐。😋😋
🔥 茶走 $5
茶走好饮,茶味少香,唔会苦涩,但过甜。
🔥 冻柠茶 $15
见到颜色就知道味道好淡,茶比例太少,冇茶味。
温馨提示:
餐厅长期大量食客,需要自己揾座位,情况比较混乱。
诚记辣椒油比较辣但冇香味,味道一般。