2022-12-10
前排同男朋友系天水围商场经过呢间日式餐厅🤭误打误撞入左去试,有意外惊喜餐厅环境方面:装修真系好有日本居酒屋既感觉😍环境坐得好舒适,张枱又够大。餐厅布置好摆心机,有放日本酒樽做装饰,又好多挂布,令人感觉置身于日本🤣服务质素:餐厅客人都几多,餐厅有卖埋新鲜日本水果,所以店员都会好忙碌,但佢地人手都足够,上菜速度快,职员亦都好有礼貌👍🏻👍🏻食物: 餐厅有厨师推介menu,主要都系飞机鱼黎😍见到有男朋友钟意食既池鱼寿司二话不说叫左两件,呢个价钱可以食到飞机鱼,绝对抵食👍🏻但太心急想食既关系,忘记左影相🤣食物种类有好多,有刺身、火锅、串烧、寿司今次我地主要叫左串烧同寿司🫣全部都好高质 好好食✍🏻串烧走地鸡胸三角软骨2串 $34 软骨好大条好爽脆 ✍🏻原味烧日本广岛生蚝 2只 $50 生蚝味好新鲜 唔会腥 平时唔食生蚝既我都觉得好好食🤙🏻✍🏻 油甘鱼寿司2件 $36男朋友觉得好好食,佢话少可出面食到有质素既油甘鱼✍🏻 黄金蟹属鲜带子寿司 $44带子唔系雪到冻冰冰无味果种,好新鲜同鲜甜✍🏻 伊比利亚黑豚猪颈肉串烧$45 不得不提呢个猪颈肉,肉质好嫩滑 唔鞋口 好好食😙✍🏻 盐烧开边鸡中亦 2串 $4
食物种类有好多,有刺身、火锅、串烧、寿司
今次我地主要叫左串烧同寿司🫣全部都好高质 好好食
✍🏻串烧走地鸡胸三角软骨2串 $34 软骨好大条好爽脆
✍🏻 油甘鱼寿司2件 $36
男朋友觉得好好食,佢话少可出面食到有质素既油甘鱼
✍🏻 黄金蟹属鲜带子寿司 $44
带子唔系雪到冻冰冰无味果种,好新鲜同鲜甜
✍🏻 盐烧开边鸡中亦 2串 $45
鸡翼烧到好脆口 皮香好惹味
✍🏻 棒棒软骨饺子(5只)(猪肉)
无谂过连做饺子都咁出色👍🏻👍🏻温度岩岩好 煎得好香
✍🏻 酱油渍牛舌手打乌冬 $70 好大碗 分量好足够 无论乌冬定牛舌分量都唔吝啬👍🏻👍🏻👍🏻
总结: 无谂过系天水围商场内揾到一间食物质素好唔错既日式餐厅,绝对有下次👍🏻👍🏻