2019-03-26 58 浏览
以前谈风仲0系九龙湾既时后成日都会同我男朋友去, 钟意0个度既风格同气氛, 入面所有既野都睇得出店主既用心。我地两个都好欣赏。但自从佢地搬左去西环之后因为唔系好就脚就冇去过啦~ 今日我地去开附近所以就一定要过黎帮衬下~餐厅系要落一层楼梯先到,感觉好自成一角唔会俾外面影响到,如果想揾个静静地想有多啲私人空间呢度会系不错嘅选择。好快店员已经呈上咗好香嘅面包,佢地嘅面包系自家制酸种面包,岀面食唔到呢种味道鸡豆芝麻酱 + 枝豆 + 鸡豆豆腐 +薄荷 上网睇过佢地嘅资料,原来佢地嘅豆腐是用鸡豆做的,不是常用的黄豆。而且个鸡豆芝麻酱都系自己磨同压的,相当细滑味道清新,一定系经过好烦复嘅工序而成的另外我哋叫咗两杯craft beer, 一般系百花蜜味,一杯系有滋味。两杯都系好人一般系百花蜜味,一杯系柚子味。两杯都好好饮,而且好清新。红菜头沙律,入面有红石榴,同菲达芝士。红菜头同芝士,口味一轻一重,食落又好夹。大家互补不足。椰汁㗎喱鸭脾, 入面有茄子,金不换同芋头酥饼,佢嘅茄子好细心咁去哂皮,又有另一个口感㖞,香浓椰汁架喱配埋酥饼一齐食好得!甜品我地叫左,椰子雪葩+番石榴+薄荷油酸酸甜甜带啲清新嘅感觉

鸡豆芝麻酱 + 枝豆 + 鸡豆豆腐 +薄荷

甜品我地叫左,椰子雪葩+番石榴+薄荷油
酸酸甜甜带啲清新嘅感觉

最后我哋亦都见到佢黑板上面写咗 special drink, 店员话系自家制可乐, 其实系佢地用左唔同嘅香料制成嘅糖酱架梳打而成,如果钟意可乐既你又怕肥嘅话可以饮呢个,真系好似又好味。