2019-09-11
《薄切慢煮八爪鱼》 $78平时食开八爪鱼会觉得口感好实,但用薄切慢煮方式煮八爪鱼,口感软腍,配上蕃茄蓉同橄榄油,带点微酸,感觉特别开胃。《鹅肝比坚尼三文治》$78两块薄身面包烘得酥脆,夹住一层咸香味重嘅鹅肝,唔会太油腻,但好香口。《炸黑毛猪火腿球伴苹果蜜糖蛋黄酱》 $78外表睇落有点似瑞典肉丸,但食落感觉完全唔同。外脆内软,炸粉好薄,filling系香味十足的cream cheese同黑毛猪火腿。肉丸配上自家制的苹果蜜糖蛋黄酱,刚好中和火腿嘅咸味。《西班牙薯仔蛋饼》$78至于热盘代表就系西班牙薯仔蛋饼,呢度个蛋饼同传统嘅唔同,依香港人喜好而改良成流心效果,外层蛋香好浓,而且好薄,饼面加上蛋黄酱同红椒粉,入面系薯仔粒同蛋汁,流出嚟嘅薯仔粒同蛋汁再加埋饼上嘅蛋黄酱同红椒粉等超惹味,推介。《蕃茄脆包, 腌白银鱼, 蒜蓉蛋黄酱》$48蕃茄脆包真系好脆,面头有层蕃茄酱,蒜蓉蛋黄酱,黑椒,中间系白银鱼,完全无腥味,整体配搭好夹,个人最钟意食宜款,推介。《鲜甜冻虾配蒜蓉蛋黄酱》 $68虾一上岸就立即煮,食得出真系好新鲜,肉质弹牙鲜甜,就连蒜蓉蛋黄酱都系新鲜自己做,宜个价钱食到咁多高质虾,觉得好抵!!
《鹅肝比坚尼三文治》$78
《炸黑毛猪火腿球伴苹果蜜糖蛋黄酱》 $78
《西班牙薯仔蛋饼》$78
《蕃茄脆包, 腌白银鱼, 蒜蓉蛋黄酱》$48
《鲜甜冻虾配蒜蓉蛋黄酱》 $68
虾一上岸就立即煮,食得出真系好新鲜,肉质弹牙鲜甜,就连蒜蓉蛋黄酱都系新鲜自己做,宜个价钱食到咁多高质虾,觉得好抵!!!推介。
《Red Sangria》($45/HH) / ($60/NH)
女士们唔饮酒精可以叫呢杯,好似一杯Fruit punch,有阵阵果香味,啖啖都食到苹果肉。
《Gin & Tonic - Tanqueray (House) 》($75/HH) / ($108/NH)
当中用了橙,柚子,English breakfast tea等调制而成,芳香扑鼻,果香味中亦品尝到少少gin嘅苦涩同红茶嘅茶香,好有层次。