2022-05-03
相信大家都知前排闹出「还我鸭血」事件😆,之后三哥就揾嚟Tyson Yoshi 代言一次过推出新款米线、小食、饮品同食材,今次我哋一次过食晒,帮大家试吓味🤟🏻!.📍三哥水煮汤老油条鸭血米线 ($42)「三哥水煮汤」用咗 15 种香料同酱料调味,再加入花椒、八角同鲜辣椒,叫咗三小辣,感觉比平日再辣啲。配料系台湾直送嘅鸭血同老油条,鸭血都几嫩滑。呢款米线由 5 小辣起跳🌶,可以自选辣度同汤底,另外仲可以*免费*加多份芹菜💚。.📍蒜香鸡翼尖/蒜辣鸡翼尖 ($15)凉拌鸡翼尖有蒜香/蒜辣2款口味,配上秘制酱汁、蒜泥同炸蒜。前者食到蒜香🧄同芝麻香;后者就就啱晒嗜辣人仕。📍鸳鸯哈蜜瓜爆珠梳打 (➕配价$12)以哈蜜瓜汁做底🍈,再加入香茅汁同柠檬汁🍋🌿,入面仲落咗爆珠,整体味道偏甜。.📍香醋芝士鲜原茄 ($16)呢个凉拌番茄🍅卖相成个红宝石咁好有惊喜,加咗三哥秘制红油香醋酱汁,番茄顶部仲加上芝士粉,味道酸酸甜甜清新开胃,大爱😍。.📍另一碗米线我哋点咗3款全新食材 (油扬 $6、京白菜 $6、鹌鹑蛋 $11)加上蕃茄汤底🍅。油扬吸汤能力高🧡,鹌鹑蛋弹牙滑溜🐣,京白菜吸咗蕃茄汤底酸酸哋好好味😋🥬。呢3款都
📍三哥水煮汤老油条鸭血米线 ($42)
📍蒜香鸡翼尖/蒜辣鸡翼尖 ($15)
📍鸳鸯哈蜜瓜爆珠梳打 (➕配价$12)
📍香醋芝士鲜原茄 ($16)
📍另一碗米线我哋点咗3款全新食材 (油扬 $6、京白菜 $6、鹌鹑蛋 $11)加上蕃茄汤底🍅。油扬吸汤能力高🧡,鹌鹑蛋弹牙滑溜🐣,京白菜吸咗蕃茄汤底酸酸哋好好味😋🥬。呢3款都喺期间限定嘅新食材,要试真系要快。