2020-11-29
话说上星期,爸爸问我土匪鸡翼系咩味道,原来爸爸未食过谭仔㗎🤔 Weekend一于做吓孝顺女,带佢试吓==============================蕃茄紫菜猪肚米线 $39未食过蕃茄汤嘅我,试咗啖爸爸𠮶碗。估唔到肚丝嘅量几多,爸爸最后食唔晒😮汤底有鲜蕃茄,醋味突出,相信汤底加咗白醋,带出蕃茄嘅味道。土匪鸡翼(3只)$25今日嘅主角!一嚟到香喷喷,热辣辣。不过外皮较㶶,又唔脆,调味唔能够入到肉里面,小失望😔蜀香肚丝 $24唔太食得辣嘅我,喺爸爸驱使之下陪佢试吓!麻辣酱汁好惹味,对于食开三小辣嘅我都接受到~下次一于试吓网上流传嘅食法,用肚丝嘅辣汁干捞米线,谂起都流口水🤤鱼腐猪膶重庆三小辣 $42三小辣对我来讲啱啱好,唔会死咸死辣,既过瘾又唔会食得辛苦。配料方面,鱼腐软滑得嚟带几分弹牙,猪膶唔会煮得过老,今日呢碗得3片,唔够喉🤪Weekend同爸爸试吓新餐厅(对佢嚟讲🤣),喺疫情下,呢个系佢期待咗一个星期嘅活动,唔知下星期试边间新嘢呢🤪
蕃茄紫菜猪肚米线 $39
土匪鸡翼(3只)$25