招聘中
$60-$75
时薪 (面议)
$60-$75
时薪 (面议)
餐厅: 譚仔雲南米線 (沙田中心)
资讯:

2015-01-04 464 浏览
有一日,在公司突然想食米线,终是挨到放工,一条友走左去沙田。在沙田,计计下,都有成3/4间谭仔。伟华个间就食得多啦,见呢间成日都有人排队就试下啦个时自己一个加上去到都是8点几,所以唔使等位。我叫开鸡肉麻辣3小辣走9。碗面一到,一饮汤,个汤好浓,好入味。要知道食辣既人如果唔够辣系几禁唔开心。但呢间既辣恰到好处,而且米线软硬适中,鸡肉既数量刚刚好,我最中意食既芽菜又几多,因为试过去另一间谭仔,一碗面得几条芽菜,火都黎。加上杯冻柠茶又够味,你知当你口渴就想饮一杯又够冻又茶味浓的柠茶,呢间既冻柠茶唔会令你太失望,心谂有下次。1月1号同朋友去食,都系8点几,但都好多人,等左5分钟先入得。入到去我叫生菜鸡肉麻辣3小辣走9,朋友就叫鸡肉墨鱼丸麻辣2小辣走9,仲叫左细土匪鸡翼,2杯柠檬茶。点知一黎到,碗面既汤无上次禁浓,白色一片,唔够辣。有可能今次叫左生菜,汤入面有生菜味。但生菜我就觉得唔够淋。烚得唔够耐。而朋友个碗虽然系2小辣,不过都系唔够辣,而且墨丸都比较硬,唔够弹牙。杯冻柠茶亦都无上次禁浓。土匪鸡翼比较细只,但好入味,鸡骨无甩,令人回味无穷。有可能在公众假期,人太多,所以都比较马虎,但整体来说,

在沙田,计计下,都有成3/4间谭仔。

伟华个间就食得多啦,见呢间成日都有人排队就试下啦

个时自己一个加上去到都是8点几,所以唔使等位。

我叫开鸡肉麻辣3小辣走9。

碗面一到,一饮汤,个汤好浓,好入味。

要知道食辣既人如果唔够辣系几禁唔开心。

但呢间既辣恰到好处,而且米线软硬适中,

鸡肉既数量刚刚好,我最中意食既芽菜又几多,

因为试过去另一间谭仔,一碗面得几条芽菜,火都黎。

呢间既冻柠茶唔会令你太失望,心谂有下次。

入到去我叫生菜鸡肉麻辣3小辣走9,

朋友就叫鸡肉墨鱼丸麻辣2小辣走9,

仲叫左细土匪鸡翼,2杯柠檬茶。

点知一黎到,碗面既汤无上次禁浓,白色一片,唔够辣。
有可能今次叫左生菜,汤入面有生菜味。

但生菜我就觉得唔够淋。烚得唔够耐。

而朋友个碗虽然系2小辣,不过都系唔够辣,

而且墨丸都比较硬,唔够弹牙。

杯冻柠茶亦都无上次禁浓。

土匪鸡翼比较细只,但好入味,鸡骨无甩,令人回味无穷。
有可能在公众假期,人太多,所以都比较马虎,但整体来说,这间米线也是不错。

三个字,有下次!!!
2015-01-01