已有一段时间无去鼎泰丰,上星期六约了朋友吃饭,未试过咁难食!😣除咗小笼包是较热,其余的食物都只是微暖!系微暖!放多30秒都即刻「凉」晒🥶,最奇怪是凉拌小菜,竟然都是微暖😤我们点了2个凉拌醉鸡和卤水牛肚,醉鸡望落已经好似有点怪,食落d肉好「梅」,酒味重到变苦🤮卤水牛肚一点味都冇。我们另外点了煎饺、酸辣汤、肉丝炒饭、排骨炒饭、红油抄手、菜肉包和小笼包!除了菜肉包和小笼包是比较热(其实都唔系好热,上菜30秒后都可以即入口)。其余食物都只是微暖,要即刻食,否则即刻变凉🥶酸辣汤又唔酸又唔辣😑煎饺和炒饭点解都唔热?!好似整好一段时间无人要?!个排骨炒饭,以前块排骨不是这样处理的,现在又咸又「鞋」!整体食物质素极差👎👎👎👎👎忘记了,「茶」完全冇茶味,仲要无温水😰😰
2023-04-10