2024-10-13 712 浏览
秋风起,好想食鸡煲😋网上见到不少人好评,就同朋友去试吓,估唔到从前放入我的必食名单🤣✨招牌魔鬼鸡煲(半只)✨ $198 (爆推🌟🌟🌟🌟🌟) 听姐姐讲,酱汁系他们师傅自行调较而成,是独门秘方。而且他们搭配印度魔鬼椒炒制,辣度的选择非常多🤩由手抱B辣到变态辣🔞,多款辣度任君选择。我们选择手抱B辣,相当于岀面的小辣。烹煮时空气中已弥漫着诱人的香气❤️酱汁非常浓稠,初尝有阵阵微甜味,但甜而不腻。后续既香且辣,的确非常岀色,难怪深受顾客欢迎😍🙌🏻🙌🏻。✨鱼鳔✨ $88非常创新且超爆有特色,的确是追加绝配。鱼鳔口感柔软却有非常有咬感,吸满酱汁,真系好食到令人想吮手指。✨手切本地牛✨ $198牛肉呈鲜红色,肉质非常漂亮。牛味劲浓,烫三至五秒,鲜嫩多汁,入口即化,好食😋。✨爆汁牛筋丸✨ $48我们叫了半份,大粒及弹牙🤩最重要真的好似食神入面的牛丸,一咬爆汁到十几尺远,juicy到爆。✨椒盐粟米✨$58姐姐说是他们得意之作,用大量炸蒜红椒铺面,卖相十分吸引。入口香脆爽口,十分惹味。✨珍宝冻柠茶✨$38每次食鸡煲,总觉得嘢饮份量不够,但系呢度就冇呢个问题🥰🥰珍宝柠檬茶,犹如其名,能以巨大重量级嚟形容。茶底是

✨招牌魔鬼鸡煲(半只)✨ $198 (爆推🌟🌟🌟🌟🌟)

✨鱼鳔✨ $88

✨手切本地牛✨ $198

✨爆汁牛筋丸✨ $48

✨椒盐粟米✨$58

✨珍宝冻柠茶✨$38
每次食鸡煲,总觉得嘢饮份量不够,但系呢度就冇呢个问题🥰🥰珍宝柠檬茶,犹如其名,能以巨大重量级嚟形容。茶底是他们自家调制,非常香浓,不苦不涩,真心好正。

见到隔离枱食变态辣,超香同食得好过瘾(😂因为我好8咁问他们)嗜辣嘅朋友不要错过😎

想睇更多介绍,马上Follow我啦😁。
#big_big_foodie #big_big_foodie食匀元朗
  • 椒盐粟米
  • 招牌魔鬼鸡煲