2023-09-27
香港少见嘅Punk风餐厅,rock风音乐👩🏼🎤紫色underground feel灯光💜劲型嘅暴走族风格电单车🏍️风格鲜明!星期日晚同朋友去到,见到有个Mohawk Menu($348/pp),由餐厅拍板,正呀唔洗谂食咩🤘🏾Edamame————————————枝豆又滋味又健康,有丰富嘅蛋白质👍🏼一般喺外面食都系盐焗或者落味粉,但TMK嘅枝豆做法真系好特别,以麻油同辣蒜味酱调味,劲滋味好食。Beef Tataki————————————好入味嘅Beef Tataki,唔韧,味道好丰富,以豉油、麻油调味,加埋腌干葱真系好香口,Calamansi令Tataki更有清新感觉。Okonomiyaki————————————大阪烧个酱同木鱼真系精粹,邪恶但好食😋TMK Kimchi Salad————————————画风一变,食个韩国fusion菜先😆泡菜好易入口,冇平时食开韩式泡菜嘅腌料味,唔辣,加埋柚子蛋黄酱,系一个非常开胃又Fresh嘅沙律🥗The Korean Karaage ————————————韩式口味嘅唐扬炸鸡🍗用鸡髀肉,冇骨又够嫩滑多肉汁,以韩式辣酱同蜜糖调味,入口甜甜蜜蜜咁,
Edamame
Beef Tataki
Okonomiyaki
————————————
大阪烧个酱同木鱼真系精粹,邪恶但好食😋
TMK Kimchi Salad
The Korean Karaage
————————————
韩式口味嘅唐扬炸鸡🍗用鸡髀肉,冇骨又够嫩滑多肉汁,以韩式辣酱同蜜糖调味,入口甜甜蜜蜜咁,好食呀!
Salmon Avocado Temaki
————————————
是日手卷系三文鱼牛油果,系我最钟意嘅组合😋
Meltin’ Maki
————————————
个加州卷好丰富呀!最主要有炸虾天妇罗,仲有牛油果、蟹柳、青瓜,最紧要系爆多蛋黄酱😆又系劲邪恶呀。
Chicken Ta Da
————————————
好有墨西哥风味嘅Tostada,个皮好香脆,鸡肉加上咖喱味沙律酱、牛油果酱同莎莎酱,好丰富😋
Chocomonaka
————————————
最后系甜品时间,超邪恶嘅朱古力味甜品🍫好大嚿嘅朱古力Mousse,加埋脆米同朱古力酱,个Mousse好香滑😆
抵食又有Feel嘅餐厅,下次会再去😋