2023-09-29 41 浏览
喺呢个繁忙嘅星期,终于约到朋友仔到荃湾呢间❤️HeSheEat❤️轻松一下。店内环境虽然唔大,但坐得舒服,温度适中,光线又充足,以粉红色调为主,令人有温馨放松嘅感觉。我地叫左一个主食意粉,薯格同鸡翼小食,爱好甜品嘅我地当然唔会放过呢度嘅甜品,话晒我地都系比牛角包窝夫吸引而黎。首先,要大赞一下呢个脆薯格!份量好大,酥脆嘅外皮,脆卜卜令人无法抗拒!再配搭泰式辣酱同酸忌廉,每一口都能感受到唔同味道! 令人垂涎三尺嘅单骨鸡翼配蜜蜂芥末酱!卖相非常吸引,鸡翼煮得恰到好处,肉质鲜嫩多汁,配上蜜蜂芥末酱简直系绝配!扒虎虾墨鱼汁意粉,每条意粉都充满墨鱼汁嘅香气,而且蒜香味浓郁,入口滑嫩。虎虾肉质弹牙爽口,非常好食。店员非常细心,提醒我地梳乎厘制作需时,帮我地较岩时间先落单。呢个宇治抹茶黑芝麻梳乎厘绝对系甜点控嘅心头好!滑溜嘅口感同浓郁嘅抹茶香气非常夹,抹茶回甘唔带苦,仲有黑芝麻雪糕嘅香甜味充斥整个口腔!遇上几道好味道嘅食物已经觉得好满足,而我地一直期待嘅杏仁榛子朱古力牛角包窝夫冇令我地失望!睇样已经拎满分,本来已经饱饱地,但试过呢个甜品真系相信女人系有第二个胃。窝夫外皮酥脆,但下一层就是薄薄而软糯嘅麻糬,

脆薯格

单骨鸡翼配蜜蜂芥末酱

扒虎虾墨鱼汁意粉

宇治抹茶黑芝麻梳乎厘

遇上几道好味道嘅食物已经觉得好满足,而我地一直期待嘅杏仁榛子朱古力牛角包窝夫冇令我地失望!睇样已经拎满分,本来已经饱饱地,但试过呢个甜品真系相信女人系有第二个胃。窝夫外皮酥脆,但下一层就是薄薄而软糯嘅麻糬,整个牛角包窝夫就好似多啦a梦嘅百宝袋,包住丰富杏仁朱古力和榛子酱mousse,冷暖口感,香甜味道,实在太令人深刻!

杏仁榛子朱古力牛角包窝

饮品叫左士多啤梨mojito 🍹,简直系夏日清凉嘅首选!饱满多汁嘅士多啤梨mojito不仅带有其独特嘅香甜口感,仲融合左清新嘅薄荷同柠檬,带黎一股清爽感受!

士多啤梨mojito

另外系🍫 忌廉朱古力鲜奶 🍼,甜度适中,两者系完美嘅配搭,口感细腻嘅忌廉朱古力鲜奶令人不禁陷入无尽嘅享受当中。

忌廉朱古力鲜奶

总结:今晚食左非常满意嘅一餐,下次会再黎,encore牛角包窝夫。
2023-09-28
脆薯格