2022-07-31 612 浏览
呢排成日要入屯门,我地九龙人真系唔多熟路。咁岩做完野老公话想打边炉,成班人就试下呢间台式火锅。平时出街打边炉食开靓牛肉,今次一于试下个馔•和牛呢个餐。等位时落埋汤底,简左药膳鸡汤同麻辣,药膳都食到台式风味,不过麻辣辣味唔太够。系我仲简梗野食果阵就送左碟和牛过来。$338 食到呢个质素我个人认为值得收货。如果打开边炉应该知道打边炉用既牛唔应该全部系雪花同肥肉,佢地刀功唔错,加上新鲜,渌两下就食得。系呢度要顺便提一提佢地调味料好齐,辣椒葱蒜去得快换得快,唔会出晒水。识食牛肉一定系咁食。第一片渌完就咁食,试汤底试牛肉,靓既打边炉和牛食落系脆,成口都系牛油味😋😋😋,第二块要点醋食(白醋+麻油+辣椒) ,吊到个牛味之余又解腻。然后可以试下加蛋浆,加酱油随喜。以前系台南住,佢地早餐都食台式火锅,成个感觉番哂来🤩🤩。影佢个qr code可以点餐,睇住叫过乜唔怕漏单。任食火锅当然乜都试一下😋。除左和牛,海鲜同小食完全唔马虎。虎虾手掌咁大只,新鲜弹牙唔痴壳(雪藏太耐一定做做到呢个效果)。墨鱼滑好full墨鱼味唔会成口粉。一间铺头细唔细心其实好易睇,炸地瓜球冇油益味,炸鸡扒来到仲系脆,拍青瓜出过水先腌唔会

平时出街打边炉食开靓牛肉,今次一于试下个馔•和牛呢个餐。

一间铺头细唔细心其实好易睇,炸地瓜球冇油益味,炸鸡扒来到仲系脆,拍青瓜出过水先腌唔会成青瓜水味,睇得出对细节好有要求。宜家冇得去台湾,一定要试手工肠同卤肉饭,绝对比到你台湾夜市既扫街feel。

讲到服务方面,因为我挂住睇食物冇乜留意带位同侍应。但有一点要赞下就系我地笨手笨脚成日跌筷子,佢地好似猫咁一听到就主动拎过来,呢啲反应有啲酒店都未必识做😌。

如果一定要比个缺点就系90分钟,太多野想试,食下倾下就够钟🥹🥹。

下次会再来。

2022-07-30