2023-11-24
📍快乐.顺景 (铜锣湾)📍铜锣湾兰芳道3号地舖🟡常餐:鸡白汤叉烧通粉 $58(+$5转乌冬)配:火腿、嫩滑炒蛋、特色餐包🟡雪糕红豆冰 (特饮+$12)🟡芋头麻糬酥$18成日喺铜锣湾经过「快乐.顺景」,今日终于有机会食。叫了招牌常餐,鸡白汤叉烧通粉,加5元转换成乌冬面,怀旧嘅乌冬面味道,好正!即系茶餐厅先有呢只味。鸡白汤好鲜美,个餐搭配火腿、嫩滑炒蛋和特色餐包,个包真系好值得赞!加哂分!茶餐厅一定要饮雪糕红豆冰!只需加12元,小朋友之选!系茶餐厅嘅朱古力雪糕,红豆的甜度刚好,好有回忆嘅味道!最后叫咗我最钟意食嘅芋头麻糬酥,同台湾一样咁正,冇谂过茶餐厅会有得食!芋头好香,麻糬的口感Q弹有嚼劲,外皮酥脆,下次经过再买粒食!呢间铜锣湾冰室真系合格,之前食过几间铜锣湾冰室都搞唔掂,「快乐.顺景」食材好,简单又快嘅常餐都做得好好!之后会再黎!
📍铜锣湾兰芳道3号地舖
🟡常餐:鸡白汤叉烧通粉 $58(+$5转乌冬)
配:火腿、嫩滑炒蛋、特色餐包
🟡雪糕红豆冰 (特饮+$12)
🟡芋头麻糬酥$18