2019-04-12
荃湾越来越多好野食,今晚收工同老公行完AEON,准备去晚餐,周围行,竟然比我地揾到间好食有格调既西餐厅。未入门口,系门口到打个卡,今晚系闲日相对唔洗点等位就有得坐。我坐个位就对正个月亮,唔单止系咁,佢重播好多老公好钟意既英文歌,有格调得黎带点浪漫,老公更加欣赏呢到既执著(睇装潢系睇得出嫁)整体店员有礼貌,对餐厅既菜式配料相当熟识。头盘方面,系意大利巴马火腿配蜜瓜,卖相色彩非常丰富,沙律菜够新鲜,HAM同蜜瓜比例岩岩好,配上小小醋,口感好夹之外,份外开胃。餐汤老公叫左黑松露野菌忌廉汤,而我就叫左是日餐汤-蕃茄甘荀薯仔忌廉汤。两款汤都味道浓郁,相信系因为落足料既原故,黑松露野菌忌廉汤又好蕃茄甘荀薯仔忌廉汤都好,我同老公都可以食到细细粒既相关材料。黑松露野菌忌廉汤好多西厅都有得饮,但呢一间系我地饮过一致最认为最好饮既。而蕃茄甘荀薯仔忌廉汤,颜色好明显系来自甘荀,味道就偏向蕃茄薯仔味多D,但依然岩晒我口味。食西厅点少得饮汤配多士?比较意外系用蒸笼上台,当我以为D多士实唔够脆啦,又唔系WO。重有最钟意既蒜容蛋黄酱话咁快就到主菜,叫左卡邦尼意粉24个月巴马臣芝士,意粉硬度适中,有咀嚼感,芝士味恰到
整体店员有礼貌,对餐厅既菜式配料相当熟识。
话咁快就到主菜,叫左卡邦尼意粉24个月巴马臣芝士,意粉硬度适中,有咀嚼感,芝士味恰到好处,唔太油腻之余够CREAMY
另一主菜慢'火考'美国谷饲邮斧头猪架,出乎意料咁好食,值得推荐。猪肉要做到嫩口对我黎讲系一件几难既事,呢个猪架竟然够嫩之外,能够锁住肉汁,食得到佢本身已经为猪架做左调味,底下除左薯蓉之外,重有不同既蔬果。呢款慢'火考'美国谷饲邮斧头猪架,深得我地两个既心,配埋咁好既环境,如果再饮返杯酒,真系正,可惜第二日要返工,我都系饮果汁算~HAHA
相信呢一到会系我地不停encore既西餐厅。附上其他唔散叫既SET MENU
Thirty First of May
地址 :荃湾大坝街5-7号仁蕙苑地下3-4号舖
电话号码:24338383
营业时间:
星期一至五11:30 - 14:30 18:00 - 21:45
星期六至日11:30 - 15:45 17:30 - 22:00