2023-02-28
生日饭当然要食好啲食豪啲啦🎉🍾 所以就简左GAIJIN🥰店内环境优雅👍🏻一入门口就有一部留声机好吸睛 感觉上令餐厅嘅情调提升左好多 而且每张枱都有一定距离 加上隔板 私隐度好高 成个环境感觉高档又舒服🥂我地叫左两个set dinner当中包括有Starter Soup Main Dessert🍽️ 另外见到menu好多野都好吸引忍吾住仲叫多左两款小食 (吾紧要啦生日系要食豪啲🤣🤣)我地一点完餐 好快就上餐包牛角包🥐同芝士忌廉包🍞两者都好松软 好香牛油味Starter💕🐟油甘鱼刺身油甘鱼肉质结实 好新鲜 底下有啲黑醋汁点缀 好开胃😚🐚清酒牛油炒鲍鱼一上枱个阵已经闻到阵阵牛油香味好细心咁将原只鲍鱼切左件 一口size 容易食清酒味浓郁 味道甜甜 配搭一流💯仲有啲菇做配菜 matchOptional items 小食类💕🦢香煎法国鹅肝 +$128鹅肝非常肥美 煎得好香👏🏼仲好大件配埋糖渍菠萝酱同黑醋 微微带酸 令成道菜食落唔会有油腻感🐮法国生牛肉他他 +$108即系免治牛肉他他刺身 加上酸甜酱汁 配埋5件多士食 爽口脆脆 好味🤤Soup💕🍄松露磨菇汤超浓松露味🥣 加上忌廉 入口好滑🦞法式龙虾汤
我地一点完餐 好快就上餐包
🍄松露磨菇汤
超浓松露味🥣 加上忌廉 入口好滑
面头有啲樱花虾 所以香气扑鼻 饮落龙虾味亦好浓郁😋
🐑纽西兰羊架 $498
我哋叫咗7成熟 但肉质依然仲好嫩滑 羊膻味吾算重 外层焗得香脆 又有阵香草味 吾洗酱汁口感都好丰富 而且份量多有成三大件 食到好饱但仲想继续食🤭
牛柳油脂非常充足 入口即溶 一试难忘🤤
而配菜方面都好有心思 除咗平时西餐都会有嘅萝卜翠玉瓜蕃茄仔等等外 仲有一个用薯仔整成嘅类似千层酥 第一次食 而且非常好味 睇得出餐厅好认真 连系配菜方面都好有心思🧡
🍏apple caramel mousse cake
蛋糕外层系有淡淡苹果味㗎mousse cake
而中间内层有青苹果肉 用料十足 非常夹🍰
仲有造型超靓 好打卡able📸
Brownie食落软身带有朱古力嘅微苦 加埋芒果同雪糕一齐食 配搭唔错啱啱好🥭🍨
我哋book枱嘅时候讲咗系庆祝生日 本身留左msg话想系甜品嘅碟上写咗生日快乐嘅字眼🎂
咁我哋以为佢会喺我哋order嘅甜品上边写啦
点知餐厅好好咁另外送咗一个好靓嘅雪糕甜品俾我哋庆祝生日😍 除咗原本expect嘅生日快乐字眼同埋点左蜡烛外 仲有系雪糕下面放咗干冰 令甜品系上枱嘅时候好似出晒烟咁 好靓好得体 我哋一见到就觉得好surprise好开心🥰🥰 💭
好钟意今次嘅用餐体验💕
食物质素水准本身好高 加上西日fusion感觉特别啲有更多选择
环境舒适好岩谈下情嘅enjoy一个chill dinner👩🏻🤝👨🏽
最重要系我哋好欣赏餐厅嘅系微细嘅位都有心思 对食物配菜同埋服务都好认真 highly recommend🥂☺️