2006-07-05 8 浏览
响奥海城揾地方食lunch, 唔知系咪世界杯真系带旺左个场, 好鬼多人, 有好几间都要等位. 同行未食过Double Star, 见唔驶等位, 就同佢试下啦.装修同海运果间差唔多, 几靓几舒服, 舒服到有个小朋友打横训左响梳化卡位上面, 训到好"lum"添.一人一个set lunch, 餐汤一红一白, 味偏淡, 跟汤的蒜蓉法包多士亦偏腍, 好彩蒜蓉同牛油落得够重手. 我点的香草三文鱼长通粉, 有人话份量较少, 我就觉得ok. 味道亦唔错㖞, 唔会一大pat汁, 清清地唔觉油腻, 长通粉仲带小小烟韧, 收货. 同行点的蜜桃龙柳焗饭, 见到个萤光橙色的汁, 个人已经唔多开胃, 好在食果个似乎唔太介意. 见只碟有明显焗过既痕迹, 不过试左啖饭, 就觉得同淋d汁响白饭面分别不大, 唔多吸引.咖啡味道淡得很, 叫唔过.呢间餐厅同其他double star分店一样, 各方面都属于可以接受, 但有得拣就唔会拣佢果只.

咖啡味道淡得很, 叫唔过.