餐厅: 龍點心 (軒尼詩道)
资讯:

#父亲节 落好大雨唯有选择室内活动~湾仔会展举行 #创科展览 就去睇吓👏🏻👏🏻👏🏻当然喺湾仔揾食~#新派点心专门店装修得好别致,座位又唔太迫🔸 #凤爪排骨饭应该系即叫即蒸💨份量非常足,有两大碗饭以上多排骨、两只凤爪,仲有两条菜心正常在酒楼,家姐一个人食一个饭都唔够。。。今日佢竟然食唔晒😅🔸#拉丝菠萝包 见到成个菠萝包胀卜卜,卖相已经好出色👍入边系松软嘅芝士妹妹一个人食咗两个🥰🔸 #凤爪金钱肚我好钟意食金钱肚金钱肚要整得够林和入味呢间都好好食双拼又唔使一次过食咁多👍🔸 #麻辣牛肉烧卖 嫌佢唔够辣🌶辣啲仲好🔸 #笋尖虾饺皇 而家啲点心专门店虾饺通常都做得好出色比正常酒楼仲好食好多🔸 #厚切叉烧肠粉 其实肠粉吸咗啲厚切叉烧味肠粉好香,肠粉滑而薄真系得好少肠粉,唔够食🫣🫣🫣相反啲叉烧太厚太实唔想食啲叉烧😔中国茶好似唔系好够味可能座位有限,店员比较紧张🥹
#父亲节 落好大雨
唯有选择室内活动~
湾仔会展举行 #创科展览
就去睇吓👏🏻👏🏻👏🏻

当然喺湾仔揾食~
#新派点心专门店
装修得好别致,座位又唔太迫

🔸 #凤爪排骨饭
应该系即叫即蒸💨
份量非常足,有两大碗饭以上
多排骨、两只凤爪,仲有两条菜心
正常在酒楼
家姐一个人食一个饭都唔够。。。
今日佢竟然食唔晒😅

🔸#拉丝菠萝包
见到成个菠萝包胀卜卜,
卖相已经好出色👍

虾饺通常都做得好出色
比正常酒楼仲好食好多

🔸 #厚切叉烧肠粉
其实肠粉吸咗啲厚切叉烧味
肠粉好香,肠粉滑而薄
真系得好少肠粉,唔够食🫣🫣🫣
相反啲叉烧太厚太实
唔想食啲叉烧😔

中国茶好似唔系好够味
可能座位有限,店员比较紧张🥹
2023-06-18
用餐优惠