🦀孔夫子🦀📍:观塘骏业街58号Club East 洞天3楼⏰:11:30am-3:30pm,6:00pm-10:30pm为左庆祝同👦🏻拍拖999日💓专登拣咗间高质嘅中菜厅食晚餐庆祝😍呢间中菜馆 @kongfuzihk 主打食鲁菜同点心 以时令既高级食材入馔 菜式华丽又有特色 好适合私人宴会或家庭聚会等 近排见佢哋推出咗期间限定大闸蟹宴 价钱同质素成正比 啱晒钟意食大闸蟹嘅我地✨🦀金秋大闸蟹盛宴 $488/位🦀 ▫️龙皇吐雾酒香鲜鲍鱼呢款菜式打卡一流 不过我𠮶日坐正风口位 干冰吞云吐雾嘅效果好似打风咁😂摇摇欲坠 不过打卡一流📷鲍鱼带有清酒既香甜味 口感爽弹 非常入味!▫️孔门叁彩碟|黑毛猪叉烧•陈醋水晶肴肉•艳影虾球呢三款都系孔夫子嘅招牌菜😍厚切黑毛叉烧香甜软腍又厚身 食落啖啖肉 水晶肴肉上面𠮶层陈醋啫喱非常开胃 酸酸地口感一流 艳影虾球系当日既至爱💓虾球大大只 外皮酥脆 虾肉咬落爽口弹牙 非常美味!▫️蟹粉蟹肉千丝豆腐羹滑嫩既豆腐配上汤羹 口感滑溜 加埋蟹粉同埋蟹肉 份量好多一啲都唔孤寒 食落清甜暖胃😍▫️清蒸大闸蟹公(1只)呢个足足有五两嘅大闸蟹 11月都仲有大闸蟹食😍满满既金黄色同白色既蟹
🦀孔夫子🦀

📍:观塘骏业街58号Club East 洞天3楼

🦀金秋大闸蟹盛宴 $488/位🦀
▫️龙皇吐雾酒香鲜鲍鱼

▫️孔门叁彩碟|黑毛猪叉烧•陈醋水晶肴肉•艳影虾球

▫️蟹粉蟹肉千丝豆腐羹

▫️清蒸大闸蟹公(1只)
呢个足足有五两嘅大闸蟹 11月都仲有大闸蟹食😍满满既金黄色同白色既蟹膏 够晒黏口 好满足😍

▫️蟹粉蟹肉扒菜苗
菠菜苗好幼嫩 呢个季节食就啱晒 加埋蟹粉、蟹肉、芡汁 味道好夹 平时唔食菜既我都食咗好多🙌🏻

▫️蟹粉小笼包
咬落去啲汁必晒出泥 皮薄馅鲜 一人一粒唔够喉😂

▫️日式海鲜炒饭
炒得干身而且粒粒分明 食落爽口亦都好多芥兰同鲜虾 份量多到好满足😍食完即刻超级饱!

▫️姜茶汤圆
食到最后要饮返碗姜茶 里面每人有两粒黑芝麻汤圆 配上辣到喉咙唔系好接受到嘅劲爽姜茶 成个人即刻暖笠笠 驱寒一流🙌🏻
2022-11-19
庆祝纪念