2021-10-29
又思乡病发作😆相信大家一谂起食韩国嘢都会嚟到尖沙咀!今次就向尖东出发揾食!拣中呢间友席间有高人气嘅韩国餐厅食晚饭!入到去环境好有气氛!侍应们同老板都系韩国人!Be全晚逼自己只可以用韩文同佢哋交流🤣乘机练习之余又增加"扮喺首尔" 嘅场景气氛🤣唔讲咁多! 小学鸡韩语落单时候!. 老逢未上菜就上满一枱伴菜!呢个系其中一个Be咁爱韩国料理嘅原因😍😍大满足!✨牛油果&水果沙律 $88有满满沙律菜甘笋丝青红提子!最重要有creamy牛油果坐阵🥑先用清新口感打开胃口!.✨统营海鳗 $198海鳗肉有成三大条‼️份量比想像中多!而家做紧优惠价超抵食👍👍店员会帮我哋烤至微焦!入囗依然软糯但皮脆口!系食得出嘅新鲜时令食材!沾埋特制鳗鱼汁非常惹味!.✨特级牛肋骨 $250果然系特级质素😍纹理清晰雪花分明!烧得刚刚好嘅时候用生菜包埋蒜片, 洋葱渍, 辣椒一齐食!层次丰富嘅口感衬托得牛味十足嘅牛肋肉更出色🤤🤤食唔停呀!下次想试1++韩牛!!.✨炸酱面 $88呢道系Be喺韩国时成日叫外卖嘅comfort food😛点番个回忆嚟食先!热辣辣汁料丰盈挂面!有半肥瘦肉碎+青瓜丝+熟蛋!系喺韩国食嘅味道!.✨Kiwi Ade
✨牛油果&水果沙律 $88
✨统营海鳗 $198
✨特级牛肋骨 $250
✨炸酱面 $88
✨Kiwi Ade $32
✨Hoegaarden 500ml $55
咁开心嘅氛围之下!朋友点咗杯巨量啤酒😜冰冻又够泡!好爽㖞!Be就要咗奇异果汽水!唔太假甜又味道清新!一样咁爽!
最后临走时仲同老板交换咗卡片交流做生意心得添!!❤️감사합니다❤️