今日又约埋为食buddy 一齐去食寿司😋因为大家都要赶住返屋企凑仔,就速食一间高质又好味#立鳍 寿司🍣 。今次选择咗荃湾分店,而且仲有好多当日推介食品顺便可以速食完去shopping,帮个衣柜转季北海道仙凤趾真蚝🦪厚岸湾仙凤趾是以生蚝闻名,海水与饱含矿物质的湖水混合,出产肉身肥厚、质地滑口的生蚝🫶令和怪物蚝🦪手掌咁大既真蚝的浓厚蚝味溢满口中,有岩蚝的牛奶般嫩滑鲜甜的味道𩽾𩾌鱼🐡肝小食有鱼类[鹅肝]既称为号,𩽾𩾌鱼肝的绵密细腻口感,带柔长甘香迷你鱼子海胆杯岩晒唔钟意食淀粉质既女仕,底层铺满海草再加上满粒粒晶凝通透胀卜卜嘅三文鱼子🤩揾陈加上大大块日本🇯🇵海胆😋海之幸盛合 (北海道带子寿司,珍宝甜虾寿司,北海道活象拔蚌寿司 ,海胆寿司,牡丹虾寿司)并盘内所有寿司都非常新鲜,妈妈最欣赏个活象拔蚌真系几一般冰鲜货唔同,特别班牙爽口鲜甜海胆寿司盛合 (海胆赤虾寿司 ,海胆带子寿司,海胆鱿鱼寿司,蟹肉海胆寿司,海胆火炙左口鱼变寿司)每款寿司上面都有一片完整海胆,一点都不吝啬。我呢啲海胆怪魔见到就双眼发光🤤 脑天寿司(吞拿鱼)🐟香港极少,可以食到嘅脑天即吞拿鱼头顶的肉,一条吞拿鱼只得两片,口感软滑,筋
今日又约埋为食buddy 一齐去食寿司😋

顺便可以速食完去shopping,帮个衣柜转季

北海道仙凤趾真蚝🦪

令和怪物蚝🦪

𩽾𩾌鱼🐡肝小食
有鱼类[鹅肝]既称为号,𩽾𩾌鱼肝的绵密细腻口感,带柔长甘香

迷你鱼子海胆杯

脑天寿司(吞拿鱼)🐟
香港极少,可以食到嘅脑天即吞拿鱼头顶的肉,一条吞拿鱼只得两片,口感软滑,筋少而脂肪多,鱼味极浓

三粒米 sake 🍶
妈妈同朋友都饮杯酒,但又怕醉😅
呢个size就啱啱好,大岭3粒 酒香气丰富,入口时有著麝香葡萄和苹果的甘酸味道

#立鮨 #荃湾美食 #荃湾寿司 #metime #hkmama #hkbaby #hkmamablogger #blw宝宝blw妈妈 #瑜珈妈妈 #yogamama #我叫天天 #翁柏天 #香港妈妈 #香港bb #育儿日常 #打卡 #亲子日常 #我爱妈妈 #带著呀仔食好西 # #凑住呀仔都要食好d #ilo