2009-06-04
系观塘工作好几年讲真近年已经少去好味王食晏不过前两星期去返发觉有返进步1. 午餐套餐价钱已经回落, 之前普通牛扒肠仔饭都够胆收人38蚊一个餐, 而家回落至33~34蚊啦, 帮趁佢都无咁唔gur.2. 煲仔饭真系改善左, 日日唔同款, 饭亦无咁湿, 我唔喜欢食太湿既煲仔饭.3. 发觉侍应已经唔再揾果o的Y世代后生仔女来做, 而揾一O的成熟一O的既阿姐. 十叫九唔应, 落错单, 送错野, 或者落左单等半个钟都无野来的情况已经好少.个老世似乎揾到佢路向, 唔再觉得只有夜晚火锅重要, 其实下昼做坏佢个名都唔多好啦. 讲真佢烧味做得好过金运来, 煲仔饭做得好过金饭碗, 就唔洗担心客源.不过夜晚打边炉, 我仍然唔打算帮趁佢住, 因为佢以前系唔会帮客换碟O既. O的骨堆晒系碟上既情景仍记忆犹新. 要打边炉亦唔系无选择, 迟下先帮趁佢啦.
讲真近年已经少去好味王食晏
不过前两星期去返