2021-08-09 74 浏览
成日听男朋友讲慢煮烹调方法既肉特别有肉味😋一于收工黎试下慢煮系乜东东!头盘:杂菜沙律健康既开胃菜!酱汁配合菜既份量,而且相对价钱便宜($18)!系一个好好既开胃菜选择! 慢煮系列:安格斯有骨肉眼牛扒万众期待既慢煮果然冇令我失望,保留到牛扒本身既牛肉汁!而且肉质唔会干身,食落好Juicy唔系干柴柴!😋😋要比10个赞👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍平时食既安格斯系净肉,今次第一次食安格斯连骨都有一番风味!骨肉相连既位置特别香口,肉唔会好痴住骨,一口就可以将骨肉分离而且口感烟韧!连埋上面既酱汁配合得好好味!!食完令我对安格斯既印象大大改变😋 小食:日式烟三文鱼粟米pizza烟三文鱼pizza配日式烧汁系好好味道,但系有d麻烦系上面d粟米一边食一边跌,最后我夹晒d粟米食晒先再食烟三文鱼pizza🤣整体上味道系好味既,不过食落就有d麻烦😅😅 主菜:西西里肉酱芝士焗意粉岩岩新鲜焗起就上餐~热辣辣既肉酱意粉根本就冇得输!芝士会拉丝配西西里酱辣辣地又几惹味!建议意粉要捞均先食,因为上面太多肉酱啦,食到尾好快冇晒肉酱🤣🤣变食斋意粉 总结黎讲,今餐非常值得一试再试!特别系个慢煮牛扒!真系开发左我味蕾既新世界!下个月带
头盘:杂菜沙律

慢煮系列:安格斯有骨肉眼牛扒

小食:日式烟三文鱼粟米pizza

主菜:西西里肉酱芝士焗意粉

总结黎讲,今餐非常值得一试再试!特别系个慢煮牛扒!真系开发左我味蕾既新世界!下个月带屋企人黎再开多次餐先😋😋