岀名茄牛面嘅大排档、冰室有好多间,胜香园、华嫂冰室食过,尤其我呢啲蕃茄控特别喜欢。星座冰室可以话系传闻中数一数二嘅餐厅之一,另外,佢嘅招牌面 - 蕃茄捞蛋面系只此一家,之前有传闻话佢会结业,点知今次经过尖沙咀原来仲未执,趁呢个机会就试食系咪真系咁好食🧐。冰室系尖沙咀香槟大厦地库入面,位置比较隐蔽,无门牌无水牌,如果唔系熟客、唔问附近啲店舖,真系揾唔到🔦。入到去,除左店内有数十张枱,店外都有两大张长枱,怀旧冰室同大排档嘅感觉👴🏻。芝士蕃茄牛面 $42 (4/10)牛肉肉质尚算鲜嫩,汤底比较杰身,重口味得黎但无芝士味,蕃茄味淡到基乎食唔岀,静系得个咸字,汤底完全唔合格❌!芝士番茄捞蛋面 $42 (2/10)汤底同样好咸,都系无芝士味,呢碗蕃茄捞蛋更加连个少少嘅蕃茄味都无,加左蛋都唔见得好滑🤯!一心期待,传闻中嘅隐世食店,点知两个所谓嘅招牌菜,味道比预期差,连最基本嘅蕃茄味都无,仲要劲爆咸,真系好失望🤦🏼‍♀️!

芝士蕃茄牛面 $42 (4/10)
芝士番茄牛面

芝士番茄捞蛋面 $42 (2/10)
芝士番茄捞蛋面

芝士番茄捞蛋面