2013-06-14 30 浏览
话说今日放工去APM揾食, 跟饭伴记得开左间新既食店, 所以去睇下个MENU, 最后都决定试下佢。先睇下个开放式门口:店舖上面既布置都好有香港风味。我地2个一人叫左一个Dinner Set, 前菜就一个沙拉一个汤, 旨在一次过试多D唔同既野。先黎餐包: 不算是非常热辣辣咁拎出黎, 不过都温暖既, 个饱几松软同几香, 我同饭伴都吃清光。餐汤是南瓜汤, 份量有点少...味道是不错的, 南瓜味几Creamy。沙拉...这应该叫做生果, 因为佢只系将好几样既生果放埋一齐, 无沙津酱/油...而D生果有好多都系超酸的, 我们都不太喜欢呢.我叫的大虾意粉, 上碟既时候先知道系茄酱底, 本身都心底一沉, 惊会整得好酸或者好茄汁味。但系结果几令人惊喜: 那个茄Sauce唔酸, 连唔喜欢食茄酱既饭伴都觉得几好味, 同埋食到个酱都沾左点鲜虾既味道, 至于个意粉, 我就觉得硬左少少, D大虾都几鲜味, 同埋都有成5-6只大虾, 算系似番佢呢个价格既水准。饭伴的白汁海鲜焗饭, 这个是以铁板PAN上台的, 它因为是即焗的, 所以等候的时间比例长, 个白汁有好重既芝士味, 不过呢, 味道比较一般, 个人觉得没有太

先睇下个开放式门口:
店舖上面既布置都好有香港风味。
跟餐餐包
跟餐餐汤- 南瓜汤
沙拉
大虾意粉
白汁海鲜焗饭
饭伴的白汁海鲜焗饭, 这个是以铁板PAN上台的, 它因为是即焗的, 所以等候的时间比例长, 个白汁有好重既芝士味, 不过呢, 味道比较一般, 个人觉得没有太特别之处, 亦觉得卖这个价钱有点不值.
2013-06-11
跟餐餐包