2012-04-02 58 浏览
哗, 好幸运地抽中左OPENRICE试食会, 黎到E间新开好多人排队既拉面店试食一黎到, WAITRESS先问我地要热茶定冻水, 几体贴 (虽然传统应该净系得冻水)跟住, 经理就黎介绍佢地个热茶系麦茶, 系特登用黎配合番个拉面既(个人超LIKE麦茶, 所以好欣赏)今次试食, 一人可以随意拣一款面其实之前同光将军都慕名黎试过, 所以今次拣左之前未试过, 佢新出既沾面黎试佢地D面可以随意拣一个, 个半, 二个定二个半面, 咩份量都一样PRICE, 岩晒D大食人我试E个就系一个半份量喇 (中SIZE)汤底虽然话系赤武骨, 但冇辣味, 如果可以辣多少少就好喇面系粗身面, 口感QQ, 唔会太松散, 几好再黎系小食 金时野菜凯撒沙律 : 一般, 但有莲藕片, 合我心水 ^^ 明太子青椒烧 : 好味, 明太子味道好出, 青椒鲜嫩, 今日最佳小食 (经理话青椒系日本黎架㖞 ) 武藏煎饺子 : OK, 拉面店水准 比目鱼柚奄烧 : 比目鱼够滑, 鱼味OK, 但柚子味食唔出, SORRY 梅素面虾天妇罗 : 唔睇番餐牌会以为佢系普通天妇罗, 完全唔知"梅素面"系咪虾既品种名 佢个天妇罗面衣好厚, 我唔LI

(个人超LIKE麦茶, 所以好欣赏)

今次试食, 一人可以随意拣一款面
赤武骨汤底沾面
我试E个就系一个半份量喇 (中SIZE)

汤底虽然话系赤武骨, 但冇辣味, 如果可以辣多少少就好喇
面系粗身面, 口感QQ, 唔会太松散, 几好

再黎系小食
金时野菜凯撒沙律
金时野菜凯撒沙律 : 一般, 但有莲藕片, 合我心水 ^^
明太子青椒烧
武藏煎饺子
武藏煎饺子 : OK, 拉面店水准
比目鱼柚奄烧
梅素面虾天妇罗
梅素面虾天妇罗
梅素面虾天妇罗 : 唔睇番餐牌会以为佢系普通天妇罗, 完全唔知"梅素面"系咪虾既品种名 佢个天妇罗面衣好厚, 我唔LIKE, 但只虾好大只, 有虾味, 净食虾好OK 佢旁边D椰菜丝沙律都好好味, 椰菜切得好幼细, 90分
武藏炸鸡
武藏炸鸡 : 鸡肉嫰滑, 旁边D椰菜丝沙律一样都好好味, 椰菜切得好幼细, 今次仲要加左少少芥茉沙律酱 (如果佢加得多就要扣分), 有100分

最后仲有粒粒柚子果汁 好味

整体都好OK, 值得再黎 ^^

2012-03-31
午餐