2021-08-11 45 浏览
之前听过好多朋友讲呢间餐厅唔错,但是由于佢坐落荔枝角工业区,对我黎讲唔太就脚,所以一直都冇机会试。不过今日咁岩经过,唔需要等位就试一试啦!餐厅系十楼,一入去就见到中国风既装修,职员先问我们打边炉定小菜,今次我地先试试打边炉吧。我们拣左花胶鸡同埋麻辣鸳鸯锅汤底,汤底好快就上,由于我近排唔可以食辣,所以麻辣汤底我冇试到,但是花胶鸡汤底好足料,饮一啖汤,已经知道系心机之作。先黎四宝丸,呢个比较普通,觉得同其他火锅店差不多,八粒黎讲价钱唔算平。再来系豆腐纸同千层枝竹,豆腐纸好薄,同腐皮有少少唔同,不过配上火锅又系另一个层次。本地新鲜牛颈脊呢个绝对系推介,色泽均匀,油花分布平均,有咬口,厚度刚好美国极黑和牛封门柳大大碟好抵食,牛味非常重,食唔停口鲍鱼鸡粒饺冇谂过真系会有半粒鲍鱼喺入边,真材实料!手打鱼腐鱼腐吸晒汤底啲精华,食落口好似棉花糖咁软绵绵,值得推介!最惊喜系金箔怀旧芝麻卷!食落口好似食紧碗芝麻糊咁,好正!最后仲有皇帝菜同埋淮山面,都好好食!

本地新鲜牛颈脊
呢个绝对系推介,色泽均匀,油花分布平均,有咬口,厚度刚好

美国极黑和牛封门柳
大大碟好抵食,牛味非常重,食唔停口

鲍鱼鸡粒饺
冇谂过真系会有半粒鲍鱼喺入边,真材实料!

手打鱼腐
鱼腐吸晒汤底啲精华,食落口好似棉花糖咁软绵绵,值得推介!

最惊喜系金箔怀旧芝麻卷!食落口好似食紧碗芝麻糊咁,好正!

最后仲有皇帝菜同埋淮山面,都好好食!
2021-08-04