2018-01-18
近来经常出入医院,所以成日要去佐敦揾食。在医院等候时上开饭网揾到一餐厅好似不错,但今日撞正午饭时间去到要等几张台。咁再行前少少就发现这里。看见环境同餐牌同价钱都不错,试试佢!点了鲜蟹肉忌廉菠菜扁意粉,餐汤系南瓜汤。汤是好味的,足料,食到有洋葱碎同南瓜碎。意粉其实不错,唔知系咪自己病病地淡口了,要自己加些盐,味道就差唔多了~意粉软度适中,啱我。但败笔在不够热辣辣(今日廿几度应该唔关天气事吧)餐茶,看餐牌佢应该系主打热情果茶,但因为病,只点了热柠茶。唔知系佢啲杯载开果茶吖~还是佢地用茶特别~还是杯洗唔干净..?柠茶的茶不是传统红茶味,系带一点点果茶味...?咁又唔系难饮嘅~起码佢嘅柠檬新鲜,真系唔系间间餐厅做到。(本人可算是柠茶怪所以有叮叮叮叮研究)人流方面,1点的时间都只见三四组人续组来等位。其实唔系难食又唔算贵,都算少人。不过对我hea底人来说就系好事,唔使怕阻住人食饭急住食想让位。
看见环境同餐牌同价钱都不错,试试佢!
点了鲜蟹肉忌廉菠菜扁意粉,餐汤系南瓜汤。
汤是好味的,足料,食到有洋葱碎同南瓜碎。