2015-03-24 547 浏览
行左几层, 我觉得油塘既商场, 好似样样野食都好贵…真系唔舍得入去食个tea…小妹最后行行下见到呢间垦丁茶房, 感觉好舒服而且人唔多, 睇左个menu, 再confirm埋佢真系有常餐 $39, 就入去坐。常餐一d都唔hea, 佢有5样野! 一样接一样咁上台时, 真系好震撼 (sorry, 因为我细食,,, 少少野就会饱)1) 盐酥鸡, 佢唔系一粒, 系一块! 虽则唔系肉质嫩滑, 但唔会鞋口, 再者, 佢唔系劲厚炸浆肉就食唔到咁hea 你, 真心炸得好食!2) 芝士火腿奄列, 一开始我唔系好明, 点解蛋浆白白地色, 食食下食得出佢系白汁. Well aka 芝士汁3) 牛油厚多士,加上澳洲牛油! 正!! 牛油系多士既灵魂~ 虽然系常餐, 块多士唔会 “林”左架!4) 肉燥新竹米粉, 呢碗野, 唔系得几条食两啖冇左个d, 而且我本身食得慢, 佢都冇发涨~ 开心5) 珍珠奶茶, 自己加糖, 所以唔需要叫走甜, 少甜等~~~ 佢几大杯下, 珍珠又多, 食到好鬼饱!呢个常餐, 只系38蚊, 对我黎讲份量系多到食唔哂, 而味道又ok, 我好满意! 服务几好, waiter虽然少, 但都好主动~

常餐

呢个常餐, 只系38蚊, 对我黎讲份量系多到食唔哂, 而味道又ok, 我好满意! 服务几好, waiter虽然少, 但都好主动~ 唔错唔错