2019-06-01 273 浏览
每星期行过呢间餐厅,都会有见到有人系系门口等位 (但隔离个几间系无咩人loll)。上网见有好多人都大赞佢地的疏乎厘,于是我专登早D黎试完先返工⋯⋯我系星期六的12点几黎,已经得返门口的Bar位,不过我得一个人,坐Bar枱可能仲自在。本身想叫杯Green tea Latte,但入到Coffee Shop无理由唔试下佢地的咖啡的,所以我叫左一杯Latte。拉花拉得几靓,咖啡的味道唔会过浓,正合我心意。虽然宜家周围都有卖疏乎厘Pancake,但整得好好食的真心唔多,有D跟本就煎唔熟,成Pet粉浆,有D就太多粉,食落似蛋糕。呢到有几款的疏乎厘Pancake,而当中最贵又最多人推介就系呢个Tiramisu疏乎厘Pancake。切落去质感软熟,而且蛋味都几香。重点系佢冻冻地的Tiramisu Cream放系微暖的Pancake上面。Pancake的香软加上香滑的忌廉及香浓的可可粉,口感劲丰富,而且味道都好诱人,难怪咁多人黎食完都推介呢个Pancake。要做足Tiramisu的味道,又点少得咖啡酒?整体的味道都好Match。不过我就钟意唔落咖啡酒,咁样Pancake的蛋味会出D。如果你都有兴趣黎试,

热意式鲜奶咖啡

提拉米苏日式梳乎厘松饼

切落去质感软熟,而且蛋味都几香。

提拉米苏日式梳乎厘松饼

如果你都有兴趣黎试,记住预多少少时间等位(笑)

钟意我分享的,我邀请你订阅我的食评,我会继续与大家继续发掘有咩CP高的冰粮!(敬礼)
热意式鲜奶咖啡