2017-08-31
每年生日最上心既永远都唔系自己,见到一班朋友要庆祝自己生日,其实系好感动!今年生日就系咁~一朝早都冇咩特别,如常同一班朋友聚会,聚会完之后就一边等齐人,一边谂下LUNCH食咩好!点知中途有人系whatsapp group交待佢迟join既时候,竟然有朋友回覆阵间会先庆祝我生日,之后去食饭。如果我当时冇睇手机,咁就唔会睇到个msg,我就唔会发现咗佢地想俾我既惊喜。我睇咗之后,好努力尝试扮冇睇过,但系见朋友们彼此之间既表情,再问我有冇睇whatsapp group既时候,我……忍唔住笑咗!然后成班朋友就不停咁话︰唉!猪队友啊……所以,系呢个时候,蛋糕可以唔驶好惊喜咁出场啦!XD不过一见到个蛋糕,其实都有惊喜㗎!之前食过白色既天使蛋糕,又食过朱古力色既魔鬼蛋糕,今次系七彩颜色既彩虹蛋糕啊!望落去一层一层唔同颜色,好colourful,令人望见都兴奋!买咗之后,连埋一盒棉花糖俾你倒系蛋糕上面。(当我正系到研究紧点样倒上去时,我朋友好似掉垃圾咁倒咗上去~XD)我觉得我切蛋糕技术都认真唔错!完美又平均地切开个蛋糕,再分俾每一个人!见到个蛋糕层次分明,一层海绵蛋糕,一层忌廉,中间又夹杂住唔同既水果,
今年生日就系咁~
所以,系呢个时候,蛋糕可以唔驶好惊喜咁出场啦!XD
我觉得我切蛋糕技术都认真唔错!完美又平均地切开个蛋糕,再分俾每一个人!见到个蛋糕层次分明,一层海绵蛋糕,一层忌廉,中间又夹杂住唔同既水果,绝对系好有口感,非一般既忌廉蛋糕。海绵蛋糕夹杂住忌廉同埋水果,唔会太甜,又唔会太漏,而且个size都几大下,可以多人分享!系生日一大班人买黎庆祝既好选择!
说穿了,都仍然咁惊喜!谢谢你,朋友们~