2010-11-24 16 浏览
记得有一晚同朋友出开沙田,行行下街见肚饿,决定离开商场去揾食。 ( 谜之音:写食评写到好似讲估仔咁o既囧.... ... .. .行行下见倒德兴,睇落格局都唔错,又唔使等位 ( 主要原因 ),就走左入去谂住试下。见倒个挂墙o既餐牌,系是日晚餐黎o既~就同friend一人一个──────「咖哩鸡扒饭」!个餐有:例水、小菜 & 主菜 + 餐饮例水:普普通通,冇乜特别,加上我已经唔记得左系咩汤黎,所以不作详谈。小菜:吉列带子配沙律酱,几好食,不过得三粒,唔系好够喉 ( 话明小菜丫嘛哥仔囧 )。主菜:主角出场,咖哩鸡扒饭,咖哩唔算太辣,好适合唔系咁食得辣o既人,块鸡又好食,淋上咖哩块皮都仲脆卜卜。餐饮:冻茶多奶,水准如同一般港式茶记,冇乜特别。总括:值得一试,环境几好唔会太杂,最紧要系个价钱相当合理,有机会可以试埋前少少食粥食粉面o个间德兴。

个餐有:例水、小菜 & 主菜 + 餐饮

小菜:吉列带子配沙律酱,几好食,不过得三粒,唔系好够喉
( 话明小菜丫嘛哥仔囧 )。

餐饮:冻茶多奶,水准如同一般港式茶记,冇乜特别。