2016-05-20 2566 浏览
话说我同朋友每几隔几个月都会去一次新星gathering, 今次难得大家夹到时间就再上去啦。点知一去到新星,个招牌个「星」字比个「新」字就咁come住左,变左新新酒家,毫无诚意。最后个知客话要等半个钟先可以上去,我同朋友难得一齐,又系共同回忆加有人迟到就等下啦。点知最后竟然等左两个钟先入得!一上到去,装修一样,但明明大厅劲多位,点解要啲客等咁耐?第二,楼面服务劲唔周到。啲楼面飞住咁走,系要大嗌+捉住先有人理下你。我地去酒楼食野例牌洗碗筷,嗌个经理比壶热水佢最后又无左回事,望住啲碗筷+炉满布油迹,我地都极为无奈,只好自己攞纸巾抹。第三,环境极差。一般人系完全想像唔到一间酒楼会嘈到咁。明明火锅无限时,我同朋友食左一个钟就顶唔顺走左,点解?因为果日唔知系咪撞正啲大陆人黎开party, 成间酒楼只有三台系香港人!后面每隔两分钟就有欢呼声,举杯声,听到我同朋友系咁讲粗口,但又无人去控制下个场面。第四,啲野食极唔卫生。食完之后果晚,我半夜会好想呕,去到第二日番二系咁标冷汗同头晕,最后去厕所呕番晒啲牛肉出黎。总括而言,食完依次以后都唔会想再去!间野有一个优点:隔音好好!完!Ps真系唔好好贪平!新新做

Ps真系唔好好贪平!新新做坏晒新星 _ _ _ _!
2016-05-15