2024-04-13
系Openrice揾到呢间餐厅,12点3左右去到都即刻有位,枱同枱都比较近,同隔离枱櫈贴櫈,唔算好坐,坐底后两人分别叫左:1. 一人拌面餐 (油泼辣子鲁肉Biang Biang 面 + 麻辣云耳 + 冻滑溜溜香芋鲜奶少冰微甜)2. 啖啖鱼肉酸菜鱼Biang Biang 面 + 冻粒粒苹果蜂蜜茶3. 玉蟹云吞皇先讲野饮:a. 香芋鲜奶话系滑溜溜,但饮落啖啖渣,味道偏淡,确实有做到少冰微甜b. 苹果蜂蜜茶就系苹果蜂蜜水,苹果粒系1-2mm既苹果碎,无打错字,系1-2mm。再讲野食:a. 因为无睇食评同餐牌无相,所以最后先发觉佢系落错单,落错左做台式卤肉拌面,卤肉味道唔错,但系个面系幼面,食落口好浆口既感觉。麻辣云耳偏酸唔辣,可接受。b. 酸菜鱼份量充足,不论酸菜、鱼肉、芽菜都充足,调味不错,Biang Biang面软硬适中。唯一美中不足系鱼肉有细骨!c. 云吞皇唔知佢系成碟拎去蒸定叮,痴住个碟,皮厚肉实,又唔Juicy,唔建议叫。
3. 玉蟹云吞皇
先讲野饮: