2022-07-20
星期日唔知点解好想约人食Lunch,所以就Signal下R先生理唔理我,点知R先生即刻应机,咁就谂下食咩好啦。由于我同佢都系好钟意食意粉,咁佢就要去深水埗整野,但系我系深水埗未揾到1间好食既意粉,所以就提议不如去旺角Coffee Break。获得R先生赞成后,我地就1齐飞奔去旺角,先到先等 (最后系R先生先到)今日我地点左既食物有:松子仁青酱带子意粉菠菜忌廉烟三文鱼意粉我就饮青苹果绿茶意粉黎讲,我食咁多次都系冇退步到,依然系多针同多料,我系超欣赏个松子仁青酱,配合得好好,虽然有少少芝士加配,但捞埋1齐1D都唔咸,味道刚好。至于R先生既菠菜忌廉烟三文鱼意粉,我有时都会叫,呢个我就会觉得多左少少针,点解?因为我次次食完个咀都系针,不过钟意多针既朋友仔会好钟意的,针亦都系好好味,唔会好咸。食完个意粉都唔够,重要叫多个黑松露薯条 (唔记得影相)边食边吹,黑松露薯条就普普通,脆度还可以的,薯条有少少偏硬~点解我话系谈心既好地方,因为我地1坐就坐左2个钟,完全冇人赶我地,可能星期日下晏唔系繁忙时间,D人好多都系黎饮下咖啡,倾下计打下卡咁,所以唔会话太嘈。人生实在太多不如事,所以1吹就吹左2个钟,由
今日我地点左既食物有:
松子仁青酱带子意粉
菠菜忌廉烟三文鱼意粉
我就饮青苹果绿茶
人生实在太多不如事,所以1吹就吹左2个钟,由于我要赶住要返workshop剪片,而R先生又要赶住去深水埗换野,所以食完饭就分道扬镳喇~
希望下次再多D时间坐低吹水啦~