是日远征入到 #良田 朋友仔带我地嚟到 #良景市集 #扫街当然要 #wolipay 一吓 发现咗 @bittersweet_teahouse 系我地几个犹豫紧拣咩时 店员哥哥仔好好👍🏻问我地想试咩 然后推介咗👇🏽#脆炸鱿鱼须 $38有四款口味可以选择 我地就拣咗 #盐酥粉份量唔少 唔系平时果啲得三、四条炸粉够薄够贴 所以好脆 但又唔会一夹就碎哂#即叫即炸 所以要预返少少时间 攞果时热辣辣有烟出炸完再洒上调味粉 够哂惹味 😋推🙌🏼推🙌🏼推🙌🏼由左至右💁🏻‍♀️#荔枝多多 中杯 $19谂著益力多会好甜 点知比想像中好好重荔枝味 好似荔枝蒟蒻咁 (虽然明知多多会相对甜啲)order完等一阵 溶咗少少冰中和返个甜度就prefer 啦😉#柠檬冬瓜茶 大杯 $22呢杯好出色👍🏻好有台式冬瓜茶嘅味道 但配合埋柠檬嘅酸酸微微 我想饮多杯 推🙌🏼推🙌🏼推🙌🏼#招牌珍珠奶茶 大杯 $20 相对偏奶多啲 够哂顺滑但饮落仍有阵茶香 珍珠够Q弹🧋店员哥哥仔果然冇介绍错 样样都咁正👍🏻=====================#惩罚 #黄色经济圈 #yellow良田 #yellow屯门 #yellowtuenmun

是日远征入到 #良田 朋友仔带我地嚟到 #良景市集 #扫街

#脆炸鱿鱼须 $38
有四款口味可以选择 我地就拣咗 #盐酥粉
份量唔少 唔系平时果啲得三、四条
炸粉够薄够贴 所以好脆 但又唔会一夹就碎哂

但饮落仍有阵茶香
珍珠够Q弹🧋

店员哥哥仔果然冇介绍错 样样都咁正👍🏻

=====================
#惩罚 #黄色经济圈 #yellow良田 #yellow屯门 #yellowtuenmun #yellowleungtin #yellow扫街 #yellow台式饮料 #yellow台式饮品 #hker #hkig #hongkongfood #香港加油 #食好西😋 #互推互追互赞 #nofilter

2022-07-30
$38 (宵夜)
脆炸鱿鱼须
  • 柠檬冬瓜茶