2019-11-20
今晚再同男朋友撑枱脚,想食台式野,所以去左呢间餐厅。闲日夜晚唔算太full,可能因为我地好早食饭啦!menu既选择都几多,有饭,面,小食同埋甜品,价钱个range都几阔,主食由50几60蚊起跳。平平地既话可以食,想食豪啲又可以拣多啲唔同既小食。但系最吸引我既系饮品!好多唔同花款,而且造型又靓!!!先讲主食,我地叫左红烧牛肉面同综合卤味肉燥饭。汤头香浓,带少少辣味,饮落口唔会呛喉。面条口感都唔错,不过我比较钟意阔面。牛肉大大旧,但完全一啲都唔鞋口,筋位亦煮得刚好,唔会林到烂哂咁,又唔会好似橡筋咁,大好评!!!香港地食个晚饭闲闲地都60几蚊,呢到58蚊咁既质素,难得!肉燥略咸,不过岩送饭~卤味劲多~~~有鸭舌,猪大肠,小肠,鸡翼,鸡肾同埋豆腐,当中我最推荐鸭舌同埋小肠!!入味又好食!咁多料个饭先62蚊,其实好抵。跟住到小食,我地叫左盐酥鸡同埋醉小三。店员拎左好多种味粉比我地配盐酥鸡,d鸡肉唔会厚粉,而且仲好滑,炸得刚刚好~虽然好多种味粉,但系我始终觉得原味同盐酥鸡最夹。跟住醉小三系包括有醉鸭舌,猪手同埋鸡。呢set虽然稍贵,都要88蚊,不过佢品质好好。鸡肉亦系好滑,猪手爽口,鸭舌又好食。不
先讲主食,我地叫左红烧牛肉面同综合卤味肉燥饭。
跟住到小食,我地叫左盐酥鸡同埋醉小三。
跟住醉小三系包括有醉鸭舌,猪手同埋鸡。呢set虽然稍贵,都要88蚊,不过佢品质好好。鸡肉亦系好滑,猪手爽口,鸭舌又好食。不过我觉得佢既酒味可以再浓少少,咁就perfect啦!
饮品方面叫左维多利亚的秘密同宇治抹茶红豆鲜奶。
维多利亚的秘密其实系野莓乳酪沙冰,佢劲大杯之余,上面仲有啲腌制既莓类。沙冰类系无得拣甜度既,所以我开头都惊佢会唔会劲甜,但佢竟然无呢个问题。酸酸甜甜咁,唔会好滞。
反而抹茶红豆鲜奶少甜左都有啲甜得制。好似我地咁平时叫开无糖或者微糖既朋友,可以试下饮呢杯既微糖版,因为佢奶味好浓,抹茶味又唔会唔见左,应该会几好饮!