2024-02-06 51 浏览
春宵环境优雅,装修豪华,吸引佐好多懂得品味既顾客,我最近有幸光顾,绝对要分享下呢度既美食体验!首先,呢度既招牌汤底一定系车厘茄薯仔龙虾汤,汤底色泽诱人,鲜味浓郁,大大只龙虾放系锅入面,通过优质龙虾同新鲜蔬菜慢慢熬制而成,龙虾既鲜美同蔬菜既清甜完美融合,车厘茄同薯仔为汤提供佐口感既丰富度,汇聚佐各种食材既精华,火锅前饮一碗系必须的‼️火锅配料黎讲另一个招牌就一定系爆膏濑尿虾,新鲜既濑尿虾原只放汤,濑尿虾肉肉质鲜嫩,味道鲜美,吸收埋汤底既鲜甜,带黎无比满足感,令人回味无穷‼️除咗可以相聚喺一起暖笠笠嘅感觉🥳,重可以品尝到新鲜嘅濑尿虾火锅🍲。一旦呢啲食材入口,即刻可以感受到佢哋嘅弹牙口感🤤,令人有种饱满嘅满足感。透明嘅虾壳下面系鲜味四溢嘅虾肉,淡淡嘅甜味喺个口腔中散发开来☺️。无论系沾上蒜蓉酱油,定系单纯噉食,都可以食到濑尿虾原汁原味嘅新鲜味道🦐。个啖啖嘅大虾,喺热辣辣嘅火锅汤底中呈现出嘅鲜美😍,简直系冬天嘅一种疗愈。而家市面上卖嘅濑尿虾,质素参差,但系揾啱嘅地方,就可以食到真·正·正嘅濑尿虾🦐,啫系肉质饱满嘅那种。有阵时仲可以见到成条虾嘅蓝色血管清晰可见,简直鲜到爆灯💡。而肉类方面我就尤其推荐佢
而肉类方面我就尤其推荐佢地既美国封门柳,牛肉肉质鲜嫩多汁,用火锅既方法就完美保持牛肉肉质既鲜美同嫩滑度,味浓香甜‼️
同时搭配上色泽鲜艳既娃娃菜同生根,清新既蔬菜味道清甜,非常健康❗️