2023-01-12
食自助餐 除咗钟意佢种类较多之外 我就觉得环境都好紧要㗎😝 今日嚟到西贡呢间酒店食午市自助餐 整体嘅用餐体验都唔错㗎🫢冷盘有海螺 海虾 青口 呢啲就系放咗喺寿司附近位置嘅 可以自己夹🐚 另外喺甜品区附近仲有即开生蚝🦪 仲可以望到师傅逐只打开刺身今日有吞拿鱼 三文鱼 希灵鱼同埋八爪鱼🐙 八爪鱼切得好大片 出去寿司舖食几可见到咁大片呀😮 侧边仲有寿司🍣Pastry包类食品都整得几出色🥐 我就冇试晒全部喇 惊太饱 我试咗吞拿鱼沙律牛角包 鸡蛋沙律酥 同埋肠仔酥都几好食😗主食即叫即切牛扒 好大块 牛味香🐮 香烧蟹钳 大推烧蟹钳 蟹钳好大只 有轻轻嘅黑椒调味 食得到蟹肉嘅鲜味🦀熟食天妇罗有好多唔同选择 茄子 紫薯 南瓜 虾🦐 炸衣唔会好厚几脆口 日式拉面都好多配料选择 简单加上芝麻同猪骨汤 已经好吸引🍜 有带子同蟹柳系入面 仲有各式各样嘅炸物 例如虾多士 鸡列猪扒 素春卷 同鸡块 我就冇试晒咁多款 不过虾多士食咗系好食嘅 多士炸到好酥脆 只虾都唔细㗎😝甜品都有好多款 每款都试吓🥰 蓝莓奶冻 葡挞 蓝莓芝士蛋糕 朱古力布朗尼 特别推介朱古力脆脆冇粉蛋糕 有好浓郁嘅朱古力味🍫 冇谂过会有Apple
有海螺 海虾 青口 呢啲就系放咗喺寿司附近位置嘅 可以自己夹🐚 另外喺甜品区附近仲有即开生蚝🦪 仲可以望到师傅逐只打开 刺身
今日有吞拿鱼 三文鱼 希灵鱼同埋八爪鱼🐙 八爪鱼切得好大片 出去寿司舖食几可见到咁大片呀😮 侧边仲有寿司🍣 Pastry
主食
即叫即切牛扒 好大块 牛味香🐮 香烧蟹钳 大推烧蟹钳 蟹钳好大只 有轻轻嘅黑椒调味 食得到蟹肉嘅鲜味🦀 熟食
天妇罗有好多唔同选择 茄子 紫薯 南瓜 虾🦐 炸衣唔会好厚几脆口 日式拉面都好多配料选择 简单加上芝麻同猪骨汤 已经好吸引🍜 有带子同蟹柳系入面 仲有各式各样嘅炸物 例如虾多士 鸡列猪扒 素春卷 同鸡块 我就冇试晒咁多款 不过虾多士食咗系好食嘅 多士炸到好酥脆 只虾都唔细㗎😝 甜品
都有好多款 每款都试吓🥰 蓝莓奶冻 葡挞 蓝莓芝士蛋糕 朱古力布朗尼 特别推介朱古力脆脆冇粉蛋糕 有好浓郁嘅朱古力味🍫 冇谂过会有Apple crumble同豆腐花食 同埋雪糕系Häagen-Dazs 有四款口味🫢 饮品
饮品方面除咗有果汁之外 仲有部咖啡机可以俾大家自己拣选喜欢嘅咖啡☕️ 不过当然冇喺外面Cafe𠮶啲咁正啦 个人觉得佢嘅latte都做得几唔错 仲有啲TWININGS嘅茶包🍵 天气冻真系需要饮返杯热茶暖吓肚 呢度嘅环境真系好值得加分 因为顾客座位之间嘅距离唔算太近 整体都坐得好舒服 出去攞嘢食都唔会觉得阻住隔篱𠮶枱呀嘛😂 仲有个落地大玻璃可以睇到小教堂嘅情况 今日咁啱系星期日又系好日都见到有新人喺𠮶度行礼