2024-12-26
今次特别拣咗呢间有丰富沙律选择嘅 Semi Buffet 餐厅~ 好欣赏佢哋嘅沙律唔系啲hea 款🥗有 Nicoise Salad with Sealed Tuna; Spanish peach & Burrata Cheese Salad (入面仲有香口嘅合桃同石榴粒粒,超丰富); Curly Kale & Chicken Salad (加咗 Chicken Pea 同芝麻酱 seasoning 劲夹唔会有草靑味)🥬全部都系 super food得嚟仲要系好食嘅~ 怕净系食菜会好寡其实仲有炸鸡,薯条, pasta salad,餐汤同埋甜品添~是日嘅汤系甘笋汤🥕blend 到滑滑又无土味,味道清甜易入口~(悄悄话,lunch 嘅 semi buffet 连餐汤饮品都系 $98一位,抵)追加嘅主菜我哋就要咗 Pan Fried Sea bass Fillet,鲈鱼皮脆肉滑,个加入刁草嘅乳酪汁够开胃,而神奇地个 Gnocchi 🥔烟靭弹牙得嚟外面带啲脆口,第一次食呢个口感嘅 Gnocchi ~Beef Cheek Bourguignon烩牛面肉无平时一般嘅咁腍身,相对更加食到肉嘅口感同埋浓
好欣赏佢哋嘅沙律唔系啲hea 款🥗有 Nicoise Salad with Sealed Tuna; Spanish peach & Burrata Cheese Salad (入面仲有香口嘅合桃同石榴粒粒,超丰富); Curly Kale & Chicken Salad (加咗 Chicken Pea 同芝麻酱 seasoning 劲夹唔会有草靑味)🥬 全部都系 super food得嚟仲要系好食嘅~
怕净系食菜会好寡其实仲有炸鸡,薯条, pasta salad,餐汤同埋 甜品添~
追加嘅主菜
Beef Cheek Bourguignon烩牛面肉无平时一般嘅咁腍身,相对更加食到肉嘅口感同埋浓郁嘅肉味~
甜品都估唔到几个款~ 蛋糕, cannelé 同蛋白饼都有~可丽露唔系平时𠮶种超级焦香硬脆又厚实,反而比较松软湿润,个人系喜欢呢个口感多个正宗传统款~🤭