2024-07-05 276 浏览
科学园chill下食个lunch! 平日都唔少人,呢度平日有午市套餐,都几丰富。刺身拼鳗鱼饭(配汤、蛋)$138呢个刺身拼鳗鱼饭真系冇令我失望。刺身拼盘里面有:三文鱼、赤海虾、油甘鱼、吞拿鱼。三文鱼新鲜肥美,油脂丰富。赤海虾爽口,味道甜美,系我嘅最爱之一。油甘鱼肉质结实,带有淡淡嘅油香。吞拿鱼鲜美嫩滑,完全冇腥味。鳗鱼饭够多汁,配埋暖笠笠嘅白饭。仲有配搭嘅汤同蒸蛋,蒸蛋滑溜,整体感觉非常满足。寿司套餐(配汤)$128呢个午市寿司套餐可以话系性价比高,里面有唔同种类嘅寿司:海胆、三文鱼籽、中拖、赤身、赤海虾、帆立贝、三文鱼、鱿鱼、青瓜小卷。海胆新鲜滑溜,带有浓郁嘅海洋味道。三文鱼籽饱满。中拖罗油脂分布均匀。赤身系吞拿鱼较瘦嘅部分,味道比较清爽。赤海虾爽口甜美。帆立贝鲜甜。三文鱼新鲜肥美,油脂丰富。鱿鱼切得薄薄嘅,口感清爽。青瓜小卷清爽。

刺身拼鳗鱼饭(配汤、蛋)$138

寿司套餐(配汤)$128