2024-04-12
朋友大推一定要去食湾仔嘅串烧店[串扬专门店],要一试难忘🤨我就约咗老公一齐去试下,睇下系咪咁好食先🤪🔺蟹粉豆腐串🔺鲜甜可口🦀蟹粉豆腐软滑细腻,搭配上淡淡的蟹味,令人爱不释手🩶🔺芝士蕃茄鸡肉串🔺外层酥脆,内里多汁,有浓郁的芝士🧀香气同鲜嫩的鸡肉,加上蕃茄嘅酸甜风味,啖啖都系满口芝士嘅幸福感😙🔺柚子豚肉烧🔺肉质嫩滑多汁,柚子嘅清新☘️香气同豚肉嘅鲜美。呢个组合真系好开胃,好食到追加多两串✌🏻🔺牛舌🔺肉质嫩滑,够厚身👅牛舌嘅软滑口感同肉汁嘅浓郁味道,绝对系一绝🫰🏻🔺鸡胸软骨🔺酥炸到香脆,内里嫩滑🍗唔会太咸,我好中意💜🔺天使虾🔺肉质鲜嫩🍤搭配上炭火烧烤嘅香气,鲜甜多汁,质感丰富✅🔺洋葱🔺炸粉好薄,包埋洋葱有淡淡嘅甜味,又有脆脆嘅口感💯🔺金时红薯🔺好饱满绵密嘅质感,浓郁嘅番薯味道🍠,每一款串烧都有独特嘅风味,令人食得好开心!总括而言,呢间日式串烧店真系值得一试💓
鲜甜可口🦀蟹粉豆腐软滑细腻,搭配上淡淡的蟹味,令人爱不释手🩶 🔺芝士蕃茄鸡肉串🔺
🔺柚子豚肉烧🔺
🔺牛舌🔺
🔺鸡胸软骨🔺
酥炸到香脆,内里嫩滑🍗唔会太咸,我好中意💜 🔺天使虾🔺
肉质鲜嫩🍤搭配上炭火烧烤嘅香气,鲜甜多汁,质感丰富✅ 🔺洋葱🔺
炸粉好薄,包埋洋葱有淡淡嘅甜味,又有脆脆嘅口感💯
🔺金时红薯🔺
总括而言,呢间日式串烧店真系值得一试💓