2023-06-13
今日我黎到铜锣湾茶涮涮,一个位于市中心既火锅店!我哋拣咗犇盛合套餐火锅($398)每人,汤底就拣咗高山龙井鲣鱼昆布汤锅,一啖汤底已经食到好重既昆布香味!首先,我哋嚟到嘅前菜系刺身三点。每一块新鲜嘅生鱼片都有独特嘅鲜味,肉质鲜嫩多汁,一咬入口就觉得入口既化。接著,嚟到嘅蟹肉沙律,里面有大量鲜嫩嘅蟹肉,配合清新爽口嘅沙律酱汁,真系好开胃!到左主菜方面,海鲜拼盘份量都几大,有野生虎虾、特选帆立贝同埋海鱼,两只大虎虾好显眼,而食落肉质鲜脆,鲜味十足。叫得犇盛合,唔少得要评价下肉拼盘!呢个餐包澳洲一级肉眼、美国精选安格斯牛小排同埋牛五花,牛小排肉质鲜嫩,每一口都带嚟浓郁嘅肉香。特别值得一提嘅系有包美国无激素春鸡,唔会只食牛咁单一。最后,呢到既野菜盘都唔错,都有起码6,7种唔同既菜。另外,稻庭乌冬都几𪪼牙,加入火锅中绝对减少左极多邪恶感。最后,结束一顿美食之旅,当然要品尝下店家精心制作嘅甜品!今日既甜品系雪榚,雪榚质感绵密细腻,甜度岩岩好。总括而言,呢度嘅犇盛合套餐火锅真系令人赞不绝口!无论系新鲜嘅海鲜、多款既肉类定系最后嘅蔬菜,每一样都系几高质又好味。加上汤底香浓,服务周到,真系值得一试!🍲🍣🦀
总括而言,呢度嘅犇盛合套餐火锅真系令人赞不绝口!无论系新鲜嘅海鲜、多款既肉类定系最后嘅蔬菜,每一样都系几高质又好味。加上汤底香浓,服务周到,真系值得一试!🍲🍣🦀🥩🥬🍜🍧👌