2024-05-09
相信大家对呢一间台式火锅店 一啲都唔陌生因为小编真系经常会同朋友去呢间舖头🐷打边炉佢哋嘅火锅配料全部都几出色🤓不过今次系小编第一次嚟尖沙咀分店 尖沙咀分店嘅面积冇其他舖头咁大但系佢哋嘅嘢食依然有咁多款😝.最需要大力推介嘅当然就系佢哋嘅虫草花胶鸡汤底🐷🐷小编经常都会拣呢一个汤底因为本身就好入味 仲可以自己出去攞多啲虫草花加落去😇仲有佢哋嘅牛肉都唔错 唔会比又柴又老嘅肉你🤓全部都几新鲜同埋色水唔错😝酱料方面小编都有少少心得😂😂因为唔系间间 打边炉嘅舖头有咁多酱料可以选择😂小编通常都会落咗豉油先 跟住就会落啲芫荽、葱、蒜蓉、炸蒜🥰有时都可以落少少辣椒 不过小编唔系好食得辣 所以唔系成日攞(睇心情 笑死)🤣🤣不过小编觉得灵魂就系葱油酥😍😍😍真系会令到成个酱料香劲多🥰蔬菜、丸类、面条选择一如既往咁多😌而且仲可以食小龙虾🦞如果想食饭仲可以要返个卤肉饭🥰大家想食两啖卤肉饭又惊太饱嘅话 绝对唔使担心因为可以 要几多就攞几多🥰另外想赞赏一下嘅就系呢间火锅店嘅雪糕雪条一向都好高质🤣佢哋会入一啲靓牌子嘅雪糕雪条🥰而且选择都几多除咗冰柜里面嘅雪糕雪条仲可以自己去唧雪糕🤣唧完雪糕仲可以自己加啲配料😗😗除咗柜里面
因为小编真系经常会同朋友去呢间舖头🐷打边炉
仲有佢哋嘅牛肉都唔错 唔会比又柴又老嘅肉你🤓
全部都几新鲜同埋色水唔错😝
酱料方面小编都有少少心得😂😂
因为唔系间间 打边炉嘅舖头有咁多酱料可以选择😂
小编通常都会落咗豉油先 跟住就会落啲芫荽、葱、蒜蓉、炸蒜🥰
不过小编觉得灵魂就系葱油酥😍😍😍
真系会令到成个酱料香劲多🥰
蔬菜、丸类、面条选择一如既往咁多😌
而且仲可以食小龙虾🦞
除咗柜里面整好咗嘅甜品 仲有热辣辣嘅中式糖水可以选择
都系要几多笔几多 😋
牛站(駅)麻辣火锅放题
📍尖沙咀加连威老道2-6号爱宾商业大厦1楼102号舖
#吃货日常#香港#茶餐厅#Cafe#面包#西餐#中餐#日本菜#韩国菜#泰国菜#堂食#好西#食#香港美食 #hkfoodie #foodiehk #尖沙咀 #尖沙咀好去处 #尖沙咀美食