2020-03-19 711 浏览
有事要去荃湾,咁就顺便相约友人在荃湾食午餐,讲明必须丰富,咁先至有能量抗疫😜。友人拣咗Ruby Tuesday。铺头大大间,美式装修,座位宽阔,几舒服。餐牌都几多嘢拣,有猪有牛有羊有龙虾等。我就拣咗大份嘅BBQ Ribs, 而友人就拣了斧头猪扒,我哋谂住share嚟食😊。等左冇耐,先来BBQ Ribs, 我估可能有18吋咁长,都真系几大份量。嗱嗱声切开一条条,用手拿住嚟食,最有风味。排骨烤得好香,肉质松软,加上有原味Classic Meat Sauce, 真系淡淡都好有猪味。另外配菜有薯蓉,感觉入边有cream同埋黑胡椒,非常可口,仲有些少西兰花同红萝卜。食食吓斧头猪扒就上枱,真系几似斧头嘅形状。斧头扒肉质比较硬,但系都唔太难咬;再配以苹果酱汁,出奇地配合,酱汁有少少蘑菇同苹果味,食到舔舔脷。呢餐食得非常饱,埋单$800 ,虽然贵咗啲,但系好好味😋

呢餐食得非常饱,埋单$800 ,虽然贵咗啲,但系好好味😋
2020-03-17