2022-09-16 1734 浏览
一直想食喜来稀肉好耐,今日终于约到闺蜜陪我食。餐厅入面环境都唔错,空间感十足,每枱都有独立抽油烟机,唔怕食到一身油烟味。门外张贴咗告示,系讲如何免费享用沙律吧嘅方法,都几搞笑。所讲嘅沙律吧其实系韩式泡菜沙律。既然任食,而且泡菜又有益,即刻夹一大盘返番埋位慢慢品尝。最钟意食韩烧烤炉边嘅鸡蛋,呢度预设咗纯鸡蛋同芝士鸡蛋,店员仲建议我哋可以自己加泡菜落去变泡菜蛋。最钟意佢无限追加,我哋都refill咗几次。朋友话唔想食太多肉,最后决定叫济州五花肉,系两大条五花腩。五花肉烧起上嚟味道更甘香,而且经过烧烤后嘅五花肉可以去除多余油脂,食起上嚟卜卜脆。除咗烧肉,我哋仲叫咗几款主食,海鲜泡菜饼铺满一只大圆碟,入面有好丰富嘅海鲜,而且味道都唔错,点埋佢嘅秘制酱汁就更好味。牛排骨汤上枱嘅时候热辣辣。牛排骨份量相当多,入面仲有大葱同粉丝,汤底带有胡椒香,都几醒胃。最后食埋个甜品,韩式雪花冰Bingsu系牛奶味嘅棉花冰,上面就洒上黄豆粉、谷物片、花生、麻糬粒、红豆蓉等,无论卖相同味道都攞满分,下次再嚟一定要encore。
一直想食喜来稀肉好耐,今日终于约到闺蜜陪我食。
门外张贴咗告示,系讲如何免费享用沙律吧嘅方法,都几搞笑。
所讲嘅沙律吧其实系韩式泡菜沙律。
既然任食,而且泡菜又有益,即刻夹一大盘返番埋位慢慢品尝。
朋友话唔想食太多肉,最后决定叫济州五花肉,系两大条五花腩。
济州五花肉
海鲜泡菜饼
牛排骨汤上枱嘅时候热辣辣。
牛排骨汤
牛排骨汤
最后食埋个甜品韩式雪花冰Bingsu系牛奶味嘅棉花冰,上面就洒上黄豆粉、谷物片、花生、麻糬粒、红豆蓉等,无论卖相同味道都攞满分,下次再嚟一定要encore。
韩式雪花冰
济州五花肉