2018-08-25 88 浏览
黎到銅鑼灣,美食實在太多了!但今日就想食好食既意粉😆 前排網上見到y pasta, 意粉應該都唔錯~今日午餐時段去食,有套餐可以揀。跟餐先揀咗餐湯,有特濃蕃茄湯,野菌忌廉湯,亦可以加錢轉龍蝦湯。 湯品比想像中更濃更稠,蕃茄湯酸酸地幾開胃,龍蝦湯都好惹味。跟餐可以加小食,香草雞翼($10/2隻) 同是日沙律,今日係草莓醬同沙律醬。主菜梗係要揀意粉🤤 辣肉醬意粉 ($88),係普通一個意粉,但整得好食就好難。我本身係最鐘意食Euro gogo既辣肉醬意粉,但好似消失咗一段時間了。難得呢度有,梗係要試下。意粉幾彈牙,軟硬適中。辣辣地好惹味~香煎三文魚扒 ($98) 三文魚食落好滑,外皮都幾脆。配薯蓉食都不錯。飲品有得揀蜜糖,潤喉之選👍🏻甜品係奶凍,好香雲尼拿味,好滑

跟餐可以加小食,香草雞翼($10/2隻)
同是日沙律,今日係草莓醬同沙律醬。

意粉幾彈牙,軟硬適中。辣辣地好惹味~

飲品有得揀蜜糖,潤喉之選👍🏻

甜品係奶凍,好香雲尼拿味,好滑